Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 147 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04232024

Last updateΔε, 22 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Άστατος ο καιρός στα ανατολικά και νότια - Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 13/03/2019

Άστατος ο καιρός στα ανατολικά και νότια - Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 13/03/2019

Με γρήγορους ρυθμούς μπήκε η ψυχρή εισβολή από τη βόρεια Ελλάδα και κινείται σταδιακά στα νότια τμήματα. Αρκετές χιονοπτώσεις ήδη έχουν σημειωθεί στα πεδινά της δυτικής Θεσσαλίας , της δυτικής Μακεδονίας αλλά και σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας εξαιτίας της κάθετης πτώση της θερμοκρασίας.


Αναλυτικά ο καιρός για την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019:

ellada-13-03-2019

Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στη βόρεια Ελλάδα και θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα περιμένουμε άστατο καιρό με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά - ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας , της κεντρικής και μέρος της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας , της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις έως και τις ημιορεινές περιοχές στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της Κρήτης. Παροδικές καταιγίδες θα σημειωθούν ανοιχτά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Από αργά το απόγευμα και μέσα στη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα περιοριστούν σημαντικά , ενώ κάποιες παροδικές βροχές θα συνεχίσουν στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Αιγαίο πέλαγος θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ στο Ιόνιο και έως 8 Μποφόρ (τοπικά και τα 9) στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη βόρεια Ελλάδα , σε πτώση στην υπόλοιπη χώρα.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση