Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 129 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Δεύτερη εβδομάδα πολλών βροχοπτώσεων - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 18/11/2019

Δεύτερη εβδομάδα πολλών βροχοπτώσεων - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 18/11/2019

Ο βροχερός καιρός επανέρχεται μετά από ένα σύντομο διάλειμμα και ακολουθεί πιστά την εποχή του Φθινοπώρου. Έτσι μία νέα εβδομάδα με υψηλές ποσότητες βροχών θα σημειωθούν σε αρκετές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με τα διαδοχικά βροχοφόρα συστήματα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.


Αναλυτικά ο καιρός για την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019:

ellada-18-11-2019

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Σποραδικες καταιγίδες , πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες. Από αργά το απόγευμα - πρώτες βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση με παύση των φαινομένων.
Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στη Κρήτη , τις Κυκλάδες , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , την κεντρική και ανατολική Μακεδονία - Θράκη , ο καιρός θα είναι άστατος από τις πρωινές ώρες με βροχές και καταιγίδες , πιθανόν ισχυρές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.  Βροχερός καιρός τις πρωινές ώρες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία με πιθανότητα λίγων σποραδικών καταιγίδων.  Το μεσημέρι αναμένονται οι βροχές και στη Θράκη.

Τη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση στη βόρεια Ελλάδα , όμως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι άστατος με τοπικές βροχές ή και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Στο Αιγαίο από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα , από 15 έως 20 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά , από 19 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και από 17 έως 21 βαθμούς στο Ιόνιο.


Αττική:
Τοπικά νφελώδης κατά διαστήματα θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας με αρκετά διαλείμματα ηλιοφάνειας. Περισσότερες νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους της Αττικής. Πιθανότητα βροχής στην ανατολική και νότια Αττική τις πρωινές ώρες με βελτίωση το μεσημέρι.  Νεφελώδης καιρός τις βραδυνές ώρες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στη νότια Αττική , ίσως και στα νότια - ανατολικά προάστια της Αθήνας. Μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στον Σαρωνικό κόλπο τις βραδυνές ώρες

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Αρκετά νεφελώδης και παροδικά βροχερός καιρός τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες στη συμπρωτεύουσα. Παύση των φαινομένων και σχετική βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Τη νύχτα θα επικρατήσει νεφελώδης καιρός με πιθανότητα λίγων σποραδικών βροχών στα νοτιοανατολικά του νομού.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση