Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 159 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04232024

Last updateΔε, 22 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 25-02-2013 έως 03-03-2013

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 25-02-2013 έως 03-03-2013

17
Με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ξεκινάει ο καιρός την βδομάδα που διανύουμε. Την Τρίτη φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησωτική χώρα. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη για να επιδεινωθεί εκ νέου από το απόγευμα της ίδιας μέρας και από τα βόρεια. Άστατος ο καιρός την Πέμπτη στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτιωμένος ο καιρός την Παρασκευή, πρόσκαιρα όμως γιατί από το Σάββατο το βράδυ αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με ενίσχυση των ΒΒΑ ανέμων και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.
 
 

Πιο αναλυτικά:
 

Δευτέρα 25-02-2013Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στην Θράκη (κυρίως στην Ξάνθη), την Θεσσαλία και την ηπειρωτική Πελοπόννησο και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΔ και θα εξασθενήσουν και θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν στους ορεινούς όγκους και μετά το απόγευμα σε μεγάλο τμήμα του νομού. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 ως 18 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Άστατος καιρός με παροδικές βροχές ή τοπικές μπόρες. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Τριτη 26-02-2013Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή τοπικές μπόρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Άνεμοι στο Ιόνιο από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, στο Αιγαίο αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ μέτριους και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώσης, σημαντικότερη στην δυτική Ελλάδα.

Αττική: Αναπτύξεις νεφώσεων οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού. Άνεμοι αρχικά από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Τετάρτη 27-02-2013: Άστατος καιρός στο Ιόνιο, την Ήπειρο και το βόρειο Αιγαίο. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην Μακεδονία και την Θράκη και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό και το Καρπάθιο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση από το βράδυ στα βόρεια.  

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από Δ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Πέμπτη 28-02-2013: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Στερεά. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και το Κρητικό από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και χιονόνερο στα γύρω ορεινά. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Παρασκευή 01-03-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την κεντρική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Στερεά με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών ή ψεκάδων. Σταδιακά πάντως και μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές εκτός από την Κρήτη όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθούν παροδικές βροχές στο βόρειο τμήμα του νησιού. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή πρόσκαιρη άνοδο.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και προς το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ ασθενείς και θερμοκρασία από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Σάββατο 02-03-2013Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν αρχικά στην Μακεδονία και μέχρι το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της βορειοδυτικής Θεσσαλίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά την νύχτα με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, αργά το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε ΝΝΑ έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα βόρεια. 

Αττική: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές καθώς και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεις με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές ή ψεκάδες και χιονόνερο στα ορεινά. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι ακόμα και μέσα στην πόλη. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Κυριακή 03-03-2013: Ηλιοφάνεια στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στον Έβρο, την ανατολική Μακεδονία, την προσήνεμη κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική και Πιερία), την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 

Αττική: Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >500μ. Αργά το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές του λεκανοπεδίου με υψόμετρο >300μ Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Σαρωνικό και το νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 0 έως 05 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Προγνωστικός χάρτης Αττικής

Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης

Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών

Επόμενη βδομάδα:  

Η επόμενη βδομάδα (04 έως 10 Μαρτίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ξεκινάει με χιονόνερο στα πεδινά της ανατολικής ηπειρωτικής και νότιας νησιωτικής χώρας και χαμηλές  για την εποχή θερμοκρασίες. Πάντως από την Τρίτη 5 Μαρτίου η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει για να φτάσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα τέλη της βδομάδας.


Επιμέλεια : Δημήτρης Καμπόλης YouWeather.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση