Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 181 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Πρόγνωση καιρού Αττικής 2-3 Μάρτη 2013

Πρόγνωση καιρού Αττικής 2-3 Μάρτη 2013

attik10meres9
Βαρομετρικό χαμηλό ,υπόλλειμα επι της ουσίας,της εγκλωβισμένης ανώτερης ψυχρής λίμνης που έπληξε πρόσφατα, την κεντρική ευρώπη με πυκνές χιονοπτώσεις,απο την ιβηρική Χερσόννησο,έχει μετακινηθεί προς  νότια της Σικελίας πλησίον κόλπου Σύρτης,και αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες ώρες ΑΒΑκά προς τον νότο της Πελοποννήσου.Την νύχτα του Σαββάτου  και στην συνέχεια θα πλησιάσει την Κρήτη με πορεία προς τα Δωδεκάννησα,το βαρομετρικό χαμηλό διατηρεί συνεσφιγμένο μέτωπο το οποίο θα επηρρεάσει βορειότερες περιοχές,απο την θέση του χαμηλού,με τα μέχρι τώρα δεδομένα βασικότερες περιοχές που θα επηρρεαστούν θα είναι η Ανατολική Πελοπόννησος ,και οι Κυκλάδες,η Κρήτη και τα δωδεκάνησα,περισσότερες λεπτομέρειες για τις περιοχές που θα πληγούν απο την κακοκαιρία,καθώς και την περιγραφή και την εξέλιξη των φαινομένων,αύριο σε έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων.Ακολουθεί πρόγνωση Αττικής 

Σάββατο 2 Μάρτη 2013

Σταδιακή επικράτηση νεφελώδη καιρού κυρίως απο νέφη μεγάλων υψών ,αργά την νύχτα ο καιρός θα βαρύνει και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

 

Άνεμοι: ΑΒΑκοι ασθενείς,απο το βράδυ σταδιακά θα ενισχυθούν

 

Θερμοκρασία: Κέντρο: 9..14oC, Bόρεια Προάστια: 7.. 13oC,Δυτικά προάστια :9...14oC,,Νότια προάστια: 10..15oC, Μεσόγεια: 8...14oC. 

 

Kυριακή 3 Μάρτη 2013

 

Σταδιακά μέσα στην νύχτα προς το ξημέρωμα οι ασθενείς βροχές αναμένονται να ενταθούν στα πολύ δυτικά(δυτικότερα του θρειασείου) καθώς και στα βόρεια,οι βροχές αναμένεται να είναι απο μέτριου εώς και ισχυρού χαρακτήρα κατα διαστήματα.Στο λεκανοπέδιο και κυρίως στα νότια του νομού οι βροχές θα είναι ασθενούς και παροδικού χαρακτήρα.Στα νότια πάντως του Σαρωνικού αναμένεται έντονος καιρός με ισχυρές βροχές κυρίως προς ΑργοΣαρωνικό,νότια Αιγινα-Αγκίστρι-Μέθανα-Πόρος,όπου είναι πιθανές και οι καταιγίδες,κυρίως ανοικτά ΝΑκα του αργοσαρωνικού προς Κυκλάδες.Οι βροχές στην συνέχεια θα μετατοπίζονται κυρίως στην ανατολική Αττική κυρίως στα ΒΑκά.Χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα(Πάρνηθα 1000m,ελάχιστο υψόμετρο χιονοπτώσεως),Κιθαιρώνας (900m ελάχιστο υψόμετρο χιονοπτώσεως).Απο το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού στα νότια και τα δυτικά και μέχρι την νύχτα και στα υπόλοιπα.

 

 

 

Άνεμοι: ΒΑκοι 4-6Bf και στα ανατολικά 7-8

 

 

 

Θερμοκρασία: Κέντρο: 8..10oC, Bόρεια Προάστια: 6.. 8oC,Υπερβόρεια : 4-6oC. Δυτικά προάστια 8...10oC,,Νότια προάστια: 9.11oC, Μεσόγεια:9...10oC. 

 

Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας

 

 

 

Σχόλια   

 
#1 snowlover 02-03-2013 08:16
Καλή επιτυχία, Τεό. Πιστεύω κι εγώ στη δυναμική αυτής της κακοκαιρίας και περιμένω και για τις περιοχές μας (Νίκαια,Πειραιά κτλ) καλές συγκινήσεις.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση