Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 206 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Έκτακτη προειδοποίηση για την Δυτική Ελλάδα(By Estofex Stavros Dafis)

Έκτακτη προειδοποίηση για την Δυτική Ελλάδα(By Estofex Stavros Dafis)

72 1

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου έχουμε πλήθος θερμοδυναμικών παραμέτρων να βρίσκονται σε πολύ υψηλές τιμές και μάλιστα ταυτόχρονα, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και γενικά στην Ευρώπη. Δεν προχώρησα στην έκδοση επιπέδου επικινδυνότητας 3 λόγω της κλιματολογίας της ΒΔ Ελλάδος και της Αλβανίας. 
Αύριο από νωρίς το πρωί η κατάσταση στην Ν. Ιταλία θα είναι εξαιρετικά σοβαρή με πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις που θα φτάνουν τα 5εκ και ανεμοστρόβιλους. Αργότερα το βράδυ και νωρίς το πρωί της Κυριακής τα ίδια φαινόμενα περιμένουμε στην ΒΔ Ελλάδα καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Ανεμοστρόβιλοι πιθανόν να δημιουργηθούν όπου έχουμε Supercells αλλά κυρίως οι πιθανότητες είναι αυξημένες για την ΒΔ Πελ/νησο. Ελπίζω πως οι προειδοποιήσεις μας θα εισακουστούν και δεν θα θρηνήσουμε θύματα όπως στη Γαλλία το περασμένο Σάββατο.

A level 2 was issued for South Italy mainly for excessive rain, large to very large hail, severe wind gusts and tornadoes.

A level 2 was issued for West Greece, Albania and Montenegro mainly for excessive rain, large to very large hail, severe wind gusts and tornadoes.

Έκτακτη ειδοποίηση,απο την ερευνητική ομάδα ESTOFEX,απο τον

Στάυρο Ντάφη(Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας ESTOFEX από το 2011, υπεύθυνος αξιολόγησης αναφορών ακραίων καιρικών φαινομένων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Βάση Ακραίων Καιρικών Φαινομένων (ESWD)

Πηγή : http://estofex.org/

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση