Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 163 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μεταβολή με Κρύο και βροχές την 28η Οκτωβρίου - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Αττικής / Θεσσαλονίκης - 27-30/10/2016

Μεταβολή με Κρύο και βροχές την 28η Οκτωβρίου - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Αττικής / Θεσσαλονίκης - 27-30/10/2016

stormyseas2
 
Το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου για μία ακόμα χρονιά επαληθεύει τη ρήση του προσφέροντας τη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου πολύ καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα μας , με κάποιες αραιές νεφώσεις.
Αλλάζει ο καιρός όμως , γίνεται πιο κρύος, πιο βροχερός με αρκετό αέρα τις επόμενες ημέρες και τα στοιχεία δείχνουν πως η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα , για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει με μουντό / βροχερό καιρό. Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη η πολύ πρωινή βροχή δεν φαίνεται πως θα κρατήσει στο υπόλοιπο της ημέρας και ο καιρός δείχνει να είναι καλύτερος από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής έως και το τέλος.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών για Αττική / Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016:
 
Αττική:
Αρχικά προβλέπεται σχετικά καλός καιρός τις πρωινές ώρες με αραιές νεφώσεις , κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και βόρεια. Από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα μεταβληθεί σημαντικά με πυκνές νεφώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους στα περισσότερα τμήματα του νομού και θα σημειωθούν ασθενείς ή μέτριας έντασης βροχές. Βαρύς νεφελώδης καιρός με τη συνοδεία παροδικών βροχοπτώσεων θα συνεχίσει και τις απογευματινές / βραδυνές ώρες στα περισσότερα τμήματα του νομού και στο λεκανοπέδιο αλλά και με κύρια έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα. 
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 Μποφώρ τις πρωινές ώρες , με σημαντική ενίσχυση από το μεσημέρι και μετά στα 5 με 6 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδυνές ώρες το κρύο θα είναι αισθητό.

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα βροχοπτώσεων αναμένονται στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές έως πρώτες μεσημβρινές ώρες. Το μεσημέρι ο νεφελώδης καιρός θα υφίσταται με παροδικές βροχοπτώσεις κατά τόπους. ΜΙκρή πρόσκαιρη βελτίωση αργά το βράδυ με περιορισμό των φαινομένων στα δυτικά του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016:
Αττική:
Νεφελώδης με βροχές φθινοπωρινού χαρακτήρα θα είναι ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική κυρίως στα βόρεια - βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια και στα όρια του νομού , με τα στοιχεία να συγκλίνουν στην επικράτηση βροχερού καιρού κατά τόπους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης. Εξίσου προς τα κεντρικά - δυτικά τμήματα , αλλά και στο εσωτερικό του λεκανοπεδίου κατά τόπους προβλέπονται βροχές ασθενούς ή μέτριας έντασης χωρίς να αποκλείονται μικρά ανοίγματα στα κεντρικά και νότια λίγο πριν το μεσημέρι.  Με περισσότερη συννεφιά και λιγότερη εμφάνιση του ήλιου θα κυλήσει ο καιρός και το μεσημέρι με απόγευμα όπου ενδεχομένως να σημειωθούν και εδώ κάποιες παροδικές βροχές μικρής έντασης. Ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις βραδυνές ώρες.
Χιονόνερο ή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα Αττικής / Βοιωτίας άνω των 1400μ.
Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφώρ κυρίως στα ανατολικά - νοτιοανατολικά του νομού , με πιθανότητα για ριπές 8 Μποφώρ στο Κάβο Ντόρο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και η μέγιστη θα κυμανθεί στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα βόρεια θα είναι 2 έως και 4 βαθμούς χαμηλότερο. Το κρύο θα είναι αισθητό τις βραδυνές ώρες.
 
Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων. Πολύ γρήγορα και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Η στρατιωτική παρέλαση θα διεξαχθεί με νεφώσεις και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας στο δρόμο προς την βελτίωση του καιρού όπου θα λάβει χώρα από το μεσημέρι και μετά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 - 3 Μποφώρ. Στα νότια του Θερμαϊκου κόλπου ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 - 6 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή , και θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σαββατοκύριακο 29 - 30 Οκτωβρίου 2016.
Βελτιωμένος / ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , με μοναδική παραφωνία την ενίσχυση του Βαρδάρη το Σάββατο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή σταδιακή άνοδο κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η αίσθηση του κρύου θα παραμείνει για τις επόμενες 2 - 3 ημέρες τις βραδυνές πρώτες πρωινές ώρες.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση