Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 217 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος - Αττικής 24-25/01/2017 Συνεχίζονται οι βροχές στην επικράτεια

Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος - Αττικής 24-25/01/2017 Συνεχίζονται οι βροχές στην επικράτεια

Συνεχίζονται οι βροχές αλλά και τα χιόνια στη χώρα με έμφαση τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα για το υπόλοιπο της ημέρας (24 Ιανουαρίου) και στη συνέχεια σε πιο τοπικό επίπεδο και στις υπόλοιπες περιοχές αύριο Τετάρτη.
P9283575
 
Αναλυτικά ο καιρός για την Αττική για το υπόλοιπο της ημέρας 24 Ιανουαρίου :
 
Διατήρηση της συννεφιά και των τοπικών ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα (πιθανή παρατήρηση ηλεκτρικών φαινομένων στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού προς τις βόρειες Κυκλάδες το βράδυ) και επικράτηση μέτριων βορειοδυτικών ανέμων.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από το βράδυ θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό του νομού και στους 7-8 στα υπόλοιπα.
 
Τετάρτη 25/01/2017 : Ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, με στροφή από το απόγευμα σε βορειοανατολικούς 4-5 μποφόρ με τάση μικρής ενίσχυσης στα ανατολικά στα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 10 βαθμούς κελσίου.
 
Αναλυτικά ο καιρός για την υπόλοιπη Ελλάδα για το υπόλοιπο της ημέρας 24 Ιανουαρίου :
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά μέχρι και τις πρώτες βραδυνές ώρες με τα φαινόμενα όμως να επιμένουν στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στα δυτικά και κυρίως στα νδκα τμήματα της Πελοποννήσου, της δυτικής Κρήτης, στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις σε ημιορεινές - ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, και σε όλα τα ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε χαμηλό υψόμετρο στην δυτική Μακεδονία και την ανατολική Θράκη.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 7-8 μποφόρ, στα δυτικά από διάφορες γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στο βορειοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί-βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ, στην Κρήτη από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στα ηπειρωτικά από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 8 βαθμούς στα βόρεια, 12 βαθμούς στα δυτικά, 11 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 14 βαθμούς στα κεντρικά, ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα, 11-12 βαθμούς στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
 
Τετάρτη 25/01/2017 :
 
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας, και ασθενείς τοπικές παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και πιθανόν τα βόρεια της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, και σε όλα τα ημιορεινά και άνω , τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας έως το απόγευμα - βράδυ.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις γενικά, στα δυτικά 4-5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 5 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία πιθανόν ολικός παγετός), στα δυτικά από 6 έως 14 βαθμούς (στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη), στα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 εως 13 βαθμούς με την μέγιστη να είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη στα κεντρικά ηπειρωτικά, στα κεντρικά, ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου, και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από 6 εως 11 βαθμούς κελσίου.
 
Επιμέλεια Άρθρου: Akis Meteo

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση