Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 288 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Kαταιγίδες στην Αττική την Τετάρτη 16/7/2014

Kαταιγίδες στην Αττική την Τετάρτη 16/7/2014

687 543094595717102 2092855223 n
Η αστάθεια σήμερα Τρίτη εστίασε περισσότερο στα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού όπου είχαμε από 10-15 μέχρι και 60-70mm στα βόρεια ορεινά τμήματα του νομού, Στον υπόλοιπο νομό είχαμε τοπικά φαινόμενα μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα όπως και στα νότια παράλια-προάστια του νομού. Σε αρκετές περιοχές της Αθήνας δεν σημειώθηκαν βροχές. 
 
Αύριο Τετάρτη όμως φαίνεται πως ο καιρός θα ευνοήσει περισσότερο το κεντρικό και νότιο νοτιοδυτικό κομμάτι του νομού αλλά και τις περιοχές γύρω από τον Υμηττό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
 
Ας τα πάρουμε όμως πιο αναλυτικά:
 
Αρχικά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ο καιρός θα ξεκινήσει νεφελώδης στα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού καθώς οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν τις Σποράδες και την Εύβοια θα κινηθούν νοτιότερα με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να έχουμε κάποιες βροχές στα βόρεια τμήματα του νομού. Ενδέχεται μέσα στο πρωί η νέφωση αυτή να εξαπλωθεί και στα πιο κεντρικά και δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα του νομού μέχρι το Σαρωνικό και εκεί να αφήσει κάποια τοπικά και ασθενή φαινόμενα.
 
Μετά τις 11-12 ο καιρός θα γίνει πιο άστατος με αναπτύξεις αλλά και υπολείμματα της οργανωμένης νέφωσης από την Εύβοια με κάποιες τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού και του λεκανοπέδιου . 
 
Γρήγορα το μεσημέρι μετά τις 1-2 θα αρχίσει να σπάει ο καιρός στα ανατολικά βορειοανατολικά και στα βόρεια στις περιοχές βόρεια της Πάρνηθας και της Πεντέλη ,θα έχουμε ακόμα και ηλιοφάνεια . 
 
Ο καιρός όμως πλέον θα γίνει πιο άστατος και θα μεταφερθεί στα κεντρικά και νότια νοτιοδυτικά τμήματα του νομού ,στις περιοχές γύρω από τον Υμηττό ,το κέντρο και τα Μεσόγεια όπου θα έχουμε όμβρους και σποραδική καταιγίδα που δεν αποκλείεται να είναι και έντονη.
Μέχρι και το απόγευμα η αστάθεια θα επηρεάσει και τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του λεκανοπέδιου-νοτιοδυτικά μέχρι και τις ακτές κοντά στο Σαρωνικό.
 
Οι άνεμοι  θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. 
 
Η θερμοκρασία θα είναι το μεσημέρι υψηλότερα στα βόρεια τμήματα του νομού από οτι στα κεντρικά και νότια λόγω της συννεφιάς και των φαινομένων στα νότια.
 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Σχόλια   

 
-5 #1 Teometeo 15-07-2014 23:17
Συμφωνώ με την εξέλιξη με καλύπτεις απόλυτα οποτε δεν βγάζω κάτι!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση