Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 172 καιρόφιλοι και 3 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Επιστροφή στις αστάθειες - Πρόγνωση καιρού Αττικής 01 έως 03/08/2014

Επιστροφή στις αστάθειες - Πρόγνωση καιρού Αττικής 01 έως 03/08/2014

cumulonimbus-vroxokourtina-athens
 
 
Εντονη δυσφορία. Μόνο με αυτές τις δύο λέξεις μπορεί να χαρακτηριστεί ο καιρός στην Αττική τις τελευταίες ημέρες αφού τα υψηλά επίπεδα υγρασίας δημιουργούσαν ένα μίγμα αποπνικτικής ατμόσφαιρας τα βράδια σε συνδιασμό με την άπνοια και τη καλοκαιρινή ζέστη. Ο Αυγουστος όμως τις πρώτες ημέρες του , θα μπει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και κάποιες ...σταγόνες.
 
 
Αναλυτικά:
Παρασκευή 01/08/2014:
Καλοκαιρινός καιρός με ηλιοφάνεια θα ξημερώσει στην Αττική. Από νωρίς το μεσημέρι θα αρχίσουν να αναπτύσσονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού. Αργότερα και μέσα στο απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένη καταιγίδα (μπόρα) στα βόρεια - υπερβόρεια  , βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ακόμα βορειότερα και θα επικρατήσει καλός καιρός.
 
Οι άνεμοι στην ανατολική και βορειοανατολική Αττική από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφώρ, ενώ στο Σαρωνικό και Κορινθιακό κόλπο δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 έως 6 μποφώρ.
 
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς στην Αθήνα, ενώ στα νότια η θαλάσσια αύρα θα κατεβάσει 2 με 3 βαθμούς την μέγιστη , περίπου στους 30 βαθμούς Κελσίου.
 
Σάββατο 02/08/2014:
Υπολείμματα της αστάθειας από τη διαταραχή σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα επηρεάσει και την Αττική τις πρώτες μεσημεριανές ώρες. Αρχικά το πρωί ο καιρός θα είναι καλός με κάποιες διάσπαρτες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Το μεσημέρι αναμένεται πύκνωση των νεφώσεων σε βόρεια και ανατολική Αττική και θα σημειωθούν τοπικές μεμονωμένες μπόρες. Στη δυτική Αττική ο καιρός θα είναι καλός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει με μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βορειοδυτικά. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.
 
Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφώρ , ενώ μεταβλητοί θα είναι στο Σαρωνικό.
 
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
 
Κυριακή 03/08/2014:
Βελτιωμένος ο καιρός σε όλο το νομό με ηλιο. Τοπικές νεφώσεις μόνο στα υπερβόρεια του νομού.
 
Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφώρ , ενώ στα ανατολικά και βόρεια του νομού από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφώρ.
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση