Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 191 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΤε, 27 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Καλοκαιρινό διήμερο - Πρόγνωση καιρού Αττικής 16-17 Οκτώβρη 2014 (προοπτική στα γρήγορα)

Καλοκαιρινό διήμερο - Πρόγνωση καιρού Αττικής 16-17 Οκτώβρη 2014 (προοπτική στα γρήγορα)

3map
 
 
 
Κορυφώνεται η θερμή μεταφορά στα χαμηλά στρώματα της τροπόσφαιρας ,έτσι αύριο θα είναι μια αρκετά ζεστή ημέρα κυρίως στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές,σε συνδυασμό με την εμφάνιση καταβατών δυτικών ανέμων που θα ανεβάσουν την θερμοκρασία σε ευαίσθητες περιοχές άνω των 30οC,αναμένουμε μέγιστες και 32-33οC μεμονωμένα,πάντως  η ζέστη αναμένεται να μετριαστεί λόγω της υψινέφωσης που αναμένεται σε αρκετές περιοχές.
 
Πρόγνωση καιρού Αττικής
 
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου  2014
 
Aραιές νεφώσεις μέσων και υψηλών υψών αλλα και αρκετή ηλιοφάνεια,νωρίς το πρωϊ θα υπάρχει και χαμηλή νέφωση κατα τόπους - τις πρωϊνές ώρες αναμένεται  υγρά άχλυς,η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: 

Νότιοι υποπνέοντες και στα βορειότερα ΝΔκοί 3-4Bf ,σταδιακά επικράτηση ΝΔκών ανέμων με τάση ενίσχυσης στα βόρεια,αργά το μεσημέρι θα γίνονται σταδιακά δυτικοί και απο τα δυτικά και το βράδυ ΔΒΔκοί με τάση ενίσχυσης κυρίως στα δυτικά όπου θα φτάσουν κατα τόπους και τα 6Βf.


Θερμοκρασία: 

Κέντρο 21..29oC Bόρεια Προάστια:.19.. 30oC τοπικά και 31, ,Δυτικά προάστια 20..29oC,στα ΒΔκά μέγιστη 30 ,Νότια προάστια 22-28οC,Μεσόγεια: 18. .31oC,πιθανόν 32οC .

 

Παρασκεύη 17 Οκτωβρίου  2014
 
Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις και στην συνέχεια ηλιοφάνεια,σταδιακή βελτίωση της ορατότητας.

Άνεμοι:

ΔΒκοί 3-5Βf και στα δυτικά κατα διαστήματα 5-6Bf πιθανές ριπές των 7Bf

Θερμοκρασία: 

Κέντρο 21..30oC Bόρεια Προάστια:.17.. 28oC , ,Δυτικά προάστια 20..30oC, ,Νότια προάστια 22-29οC,Μεσόγεια: 19-30 πιθανόν  31oC

Προοπτική

Ατμοσφαιρική διαταραχή απο τα βόρεια(trough)  θα μεταβάλει τον καιρό της χώρας μας κυρίως ώς προς την θερμοκρασία και τους ανέμους, μιας που  θα μας περάσει ξώφαλτσα απο τα ανατολικά.Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά κυρίως ,αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές στα ανατολικά χειμερινού τύπου  καιρός κυρίως την Κυριακή για τα ανατολικά της χώρας,σημαντική ενίσχυση των ΒΒΑκών ανέμων που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8-9Bf κατα τόπους.

Όσον αφορά την Αττική το Σάββατο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι σχετικά ζεστός με μέγιστες κοντά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου , όμως απο το απόγευμα του Σαββάτου βαθμιαία θα επικρατήσουν ΒΑκοί ανέμοι με τάση ενίσχυσης και θα αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία σημαντικά.

Το πρωϊ της Κυριακής αναμένεται πρόσκαιρα να συννεφιάσει με πιθανότητα για λίγες βροχές κυρίως στα βόρεια αλλα και αρκετή ηλιοφάνεια στην συνέχεια κυρίως στα νότια

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει αισθητά κυρίως στα βόρεια του νομού με τις μέγιστες κοντά στους 21 στο κέντρο και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 18-19οC

Την Δευτέρα θα συνεχίζει να επικρατεί αυτό το μοτίβο καιρού με τους βοριάδες και την θερμοκρασία ώς μέγιστη κοντά στους 20-21οC,αλλα και με ηλιόλουστο καιρό, αλλά από την Τρίτη θα αρχίζει πάλι το θερμόμετρο να ανεβαίνει και οι βοριάδες να εγκαταλείπουν.

Όσον αφορά την προοπτική μετά τις 22 για βροχές και τον εναρμονισμό του καιρού με την εποχή,διαφαίνεται κάποια διαταραχή αλλά και πάλι φαίνεται να καταλήγει σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας περισσότερο παρά το ενδεχόμενο για σημαντικές βροχοπτώσεις

Περισσότερα για την εξέλιξη του καιρού για το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη την Κυριακή.

Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση