Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 146 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04162024

Last updateΤρ, 16 Απρ 2024 8am

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Με ηλιο αλλά και αστάθεια με πρόσκαιρες καταιγίδες στην Αττική - Πρόγνωση καιρού Αττικής 28/02 + 01/03/2015

Με ηλιο αλλά και αστάθεια με πρόσκαιρες καταιγίδες στην Αττική - Πρόγνωση καιρού Αττικής 28/02 + 01/03/2015

tcu-clouds5
 
Μην βιαστείτε να καλώς ορίσετε την άνοιξη ... αλλά ούτε να αποχαιρετήσετε τον χειμώνα (ακόμα).
Ο λόγος είναι προφανής. Δεν υπάρχει πιο γεμάτη (καιρικά) χρονιά από τα φαινόμενα που έχει προσφέρει ο καιρός τους τελευταίους έξι μήνες.
Οσο η τάση του καιρού αδυνατεί να ανιχνεύσει σημάδια ανοιξιάτικου καιρού , ή έστω και μια περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας , ο χειμώνας θα επικρατεί στη χώρα μας με συχνές ψυχρές εισβολές (όπως αυτή που αναμένουμε από τις 6 έως και τις 12 Μαρτίου) σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας.
 
Αναλυτικά για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα ακολουθήσει σε νεώτερο άρθρο.
 
 
Πάμε λοιπόν στα καιρικά της Αττικής για το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 , την -ημερολογιακά- τελευταία ημέρα του χειμώνα.
 
 
Από τα ξημερώματα του Σαββάτου , πυκνές νεφώσεις θα καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του Αττικού ουρανού , με βροχοπτώσεις ασθενούς ή και μέτριας έντασης κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού , όπου πολύ γρήγορα μέσα στο πρωί θα σταματήσουν. Οι νεφώσεις μέσα στις πρωινές ώρες θα περιοριστούν σημαντικά και θα επικρατήσει καλός καιρός με ηλιοφάνεια ενώ μόνο λίγες νεφώσεις γύρω απο τους ορεινούς όγκους θα υφίστανται.

Τις προμεσημβρινές ώρες (μεταξύ 11.00 - 13.00) και λόγω της ηλιοφάνειας , θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κατακόρυφες νεφώσεις ορογραφικού τύπου γύρω από τη Πεντέλη , τον Υμηττο και πιθανότατα τη Πάρνηθα και το όρος Πατέρα. Μέσα στο μεσημέρι αναμένονται βροχές γύρω από τους ορεινούς όγκους ενώ πολύ γρήγορα οι νεφώσεις θα επεκταθούν προς τα βόρεια και ανατολικά προάστια του λεκανοπεδίου όπως και τη βόρεια και ανατολική Αττική. Επίσης υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σημειωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπως και στα βόρεια / ανατολικά προάστια του λεκανοπεδίου. Αργά το απόγευμα προς τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά με επικράτηση ξαστεριάς.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφώρ , ενώ προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν με μεταβλητές διευθύνσεις.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς (ίσως τοπικά και 17 βαθμούς).
 
 
Για τη Κυριακή 01/03/2015 ο καιρός θα είναι καλύτερος από τις πρωινές ώρες , όμως αναμένονται νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια του νομού , ενώ θα βρέξει τοπικά στα βόρεια προς το απόγευμα.
Οι άνεμοι παραμένουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση από 2 έως 4 μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 11 έως και 17 βαθμούς Κελσίου
 
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)
 

Σχόλια   

 
+3 #1 Teometeo 28-02-2015 09:19
Πολύ ευστοχη η πρόγνωση σου!Θερμική αστάθεια σήμερα στον νομό,καθώς και αυριο και ευτυχως διαλυονται και οι νεφώσεις οι alto
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση