Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 131 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04162024

Last updateΤρ, 16 Απρ 2024 8am

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Κορύφωση της καλοκαιρινής αστάθειας του Ιουνίου - Πρόγνωση καιρού Αττικής 30/06/2015

Κορύφωση της καλοκαιρινής αστάθειας του Ιουνίου - Πρόγνωση καιρού Αττικής 30/06/2015

kataigida-athina-07-10-2014
 
 
Τελευταία ημέρα του Ιουνίου , με το μήνα να έχει κυλήσει σε πολύ φυσιολογικές θερμοκρασιακές συνθήκες και μάλιστα δίνοντας στο 3ο δεκαήμερο του κάποιες σποραδικές βροχές , ευεργετικές -αν μη τι άλλο - βροχές καλύπτοντας έστω και νωχελικά ένα μεγάλο εύρος καλοκαιρινής ανομβρίας (θυμηθείτε οτί το 2007 οι ημέρες ανομβρίας ξεπέρασαν τις 120 σε διάστημα έως ότου σημειωθεί η επόμενη βροχή).

Λίγες ημέρες πριν εισχωρήσουμε στην επίσημη εποχή των ετησίων (μελτέμια) , κάτι που αναμένουμε να συμβεί οδεύοντας προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας σημαίνοντας αυτομάτως και το τέλος (προσωρινά μάλλον) της ασταθούς συμπεριφοράς της ατμόσφαιρας , όπου μεταξύ σοβαρού και αστείου ακούστηκαν σχόλια του τύπου : "Να κατεβάσουμε τα μακρυμάνικα , Καλως ήρθες Φθινόπωρο , κ.α" , η ατμόσφαιρα θα παραμείνει ασταθής μέχρι τη Τρίτη 30/06/2015 , ενώ τα σημάδια της αστάθειας θα αρχίσουν να απομακρύνονται σιγά σιγά από τη Τετάρτη με σημαντική βελτίωση του καιρού , αλλά παράλληλα και την ενίσχυση των βορείων - βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο και την Αττική με την ένταση τους να φτάνουν τα 7-8 μποφώρ , ενισχύονται επίσης και τον κίνδυνο πρόκλησης δασικών πυρκαγιών.
 
Ας δούμε τι καιρό περιμένουμε τη Τρίτη στην Αττική:
 
Καλοκαιρινή διάθεση θα έχει ο καιρός το ξημέρωμα της Τρίτης στην Αττική , όχι όμως και για την συνέχεια του. Μπορεί το πρωί ο λαμπρός ήλιος να ξεπροβάλλει όμως πολύ γρήγορα μέσα στο πρωί και όσο οδεύουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα εμφανιστούν νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης στα ορεινά της βόρειας και δυτικής Αττικής (Πάρνηθα - Πατέρας - Κιθαιρώνας). Τα νέφη θα πυκνώσουν ιδιαίτερα γρήγορα και θα σημειωθούν αρχικά τοπικοί όμβροι γύρω από τους ορεινούς όγκους , με την γενίκευση τους τόσο σε ένταση όσο και σε έκταση προς τις δυτικές - κεντρικοδυτικές και βόρειες περιοχές του νομού Αττικής. Μέσα στο μεσημέρι αναμένονται να σημειωθούν καταιγίδες που ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές να είναι τοπικά έντονες (πάντα στα δυτικά - βορειοδυτικά - βόρεια)  , ενώ βροχή περιμένουμε και μέσα στο λεκανοπέδιο σε αρκετούς δήμους με την πιθανότητα στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αθήνας να είναι έντονα με συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Το απόγευμα ο καιρός θα παραμείνει άστατος σε ένα μεγάλο μέρος του νομού (δυτικά / κεντρικά / βόρεια) με μπόρες και συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων. Στα νοτιοανατολικά του νομού ο καιρός θα είναι νεφελώδης με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης σύντομων τοπικών όμβρων.
Το βράδυ θα υπάρξει μια σταδιακή βελτίωση εκτός από τα βόρεια - βορειοανατολικά όπου θα υπάρχουν κατά διαστήματα και σε τοπικό επίπεδο όμβροι με απότομη έναρξη και παύση.
 
Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις , και στα νότια από νότιες διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 3 με 4 μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση