Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 207 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04182024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 1pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Παραμένει το δυνατό μελτέμι μέχρι τη Πέμπτη - Εξασθένηση των ανέμων τη Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Αττικής 21/07/2015 + Τάση επόμενων ημερών έως τέλος Ιουλίου

Παραμένει το δυνατό μελτέμι μέχρι τη Πέμπτη - Εξασθένηση των ανέμων τη Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Αττικής 21/07/2015 + Τάση επόμενων ημερών έως τέλος Ιουλίου

alepochori-beach-summer
 
Κορυφώνεται το καλοκαίρι στην Ελλάδα καθώς ήδη βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού. Ο καιρός μέχρι και το τέλος του μήνα πρόκειται να συνεχίσει στο ίδιο καλοκαιρινό μοτίβο με μοναδική εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες μπόρες στη βορειοδυτική ηπειρωτική Ελλάδα το μεσημέρι και το απόγευμα. Το δυνατό μελτέμι πρόκειται να εξασθενήσει από τη Παρασκευή και μετά , ενώ θα ανέβει εξίσου και η θερμοκρασία φτάνοντας και τους 39 με 40 βαθμούς τοπικά στη δυτική Ελλάδα.
 
***Πρόγνωση καιρού Αττικής - Τρίτη 21/07/2015***
 
Αίθριος καιρός καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις από 4 έως 6 μποφώρ στα νότια , και από 5 έως τοπικά 7 μποφώρ στα ανατολικά και βόρεια του νομού.
 
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς κελσίου , ενώ στα δυτικά αναμένεται να αγγίξει τους 37 βαθμούς. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα πέσει στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.
 
 
***Πρόγνωση καιρού Αττικής - Τετάρτη 22/07/2015***
 
 

Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια.

Ενίσχυση προβλέπεται με αύξηση της επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση από 5 έως 7 μποφώρ , τοπικά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα φτάσουν τα 8 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με της Τρίτης.
 
---
 
Τάση καιρού έως και τέλος Ιουλίου
Εξασθενούν σημαντικά οι άνεμοι από τη Παρασκευή 24 Ιουλίου σε Αιγαίο και Ιόνιο πέλαγος και η ένταση τους δεν θα ξεπερνά τα 3 με 4 μποφώρ κυρίως από μεταβλητές διευθύνσεις. Παράλληλα η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες να αγγίζουν τα επίπεδα καύσωνα και αναμένουμε γύρω στους 38 με 39 βαθμούς τη Δευτέρα και Τρίτη (27 με 28 Ιουλίου) στην Αττική. Φαίνεται όμως πως το μελτέμι στις τελευταίες 2 ημέρες του Ιουλίου θα επιστρέψει , ρίχνοντας ελαφρά τη θερμοκρασία αλλά ενισχύοντας και πάλι την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών. Οσον αφορά τον καιρό , δεν θα έχουμε τίποτα λιγότερο από έναν υπέρλαμπρο καλοκαιρινό ελληνικό ήλιο.
 

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση