Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 321 καιρόφιλοι και 41 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Παραμένει η αστάθεια - Πρόγνωση καιρού Αττικής 14/08/2015

Παραμένει η αστάθεια - Πρόγνωση καιρού Αττικής 14/08/2015

gfs-0-6-13-08-2015
 
 
Τελείωνουν οι "καιρικές δυνάμεις" της επίμονης και στάσιμης θέσης της διαταραχής που έδωσε πολλά και ισχυρά καιρικά φαινόμενα στις χώρες των Βαλκανίων , όπως την Ιταλία / Σικελία , την Αλβανία - Σερβία - Κροατία αλλά και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας όπως στη Κρήτη , τη Πελοπόννησο , τη Στερεά Ελλάδα , τα Επτάνησα και τη Θεσσαλία.
Ο εγκλωβισμός της ψυχρής λίμνης αρκετά κοντά στο κόλπο της Σύρτης και μέσα στη Μεσόγειο λόγω των -εκ της εποχής- θερμών υδάτων , κάτι που συνηθίζουμε να βλέπουμε τέτοιους εγκλωβισμούς κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα , δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστος και για το καλοκαίρι όμως ανεβάζει κατακόρυφα τους δείκτες αστάθειας προκαλώντας πολύ ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους.  Και για τις επόμενες 2 ημέρες λοιπόν η πλέον εξασθενημένη ψυχρή λίμνη θα δώσει τοπικές καταιγίδες στη Πελοπόννησο , τη Στερεά Ελλάδα , τα Επτάνησα και τη Κρήτη , ενώ λιγότερα θα'ναι τα φαινόμενα σε Θεσσαλία - Μακεδονία - Ηπειρο και Θράκη.
 
Μετά το 15Αύγουστο φαίνεται πως μία νέα διαταραχή θα δώσει βροχές και καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα ενώ ο καιρός στα κεντρικά και νότια θα βελτιωθεί.
 
 
27-574GR-14-08-2015
 
 
***Πρόγνωση καιρού Αττικής - 14/08/2015***
 
 
Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει ο καιρός στην Αττική από το πρωί.
Από τις προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε (όπως αναφέραμε) νεφώσεις κατακόρυφης ανάπτυξης γύρω από τους ορεινούς όγκους της Αττικής και περισσότερο στα δυτικά και βόρεια του νομού. Μέσα στο μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα δώσουν τοπικούς όμβρους ή και τοπικές μπόρες κυρίως πάνω από τους ορεινούς όγκους της δυτικής - βορειοδυτικής Αττικής με συνοδεία ηλεκτρικής δραστηριότητας. Βελτίωση αργά το βράδυ. Στον υπόλοιπο νομό και κυρίως στα ανατολικά και νότια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις , 3 έως 4 μποφώρ
.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου , ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές των νοτίων προαστίων η μέγιστη θα κυμανθεί μεταξύ 30-32 βαθμούς.
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση