Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 198 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Επιδείνωση του καιρού στην Αττική τη Δευτέρα 02 Μαϊου 2016

Επιδείνωση του καιρού στην Αττική τη Δευτέρα 02 Μαϊου 2016

kataigida mammatus
 
 
Ο ανοιξιάτικος καιρός που έλαβε χώρα τη Μεγάλη εβδομάδα , με μοναδική εξαίρεση κάποιες λίγες λασποβροχές στα δυτικά - κεντρικά και βόρεια τη Μεγάλη Παρασκευή , αλλά και τη σύντομη μπόρα στη Κάρπαθο , τελειώνει σιγά σιγά και μπαίνουμε στη νέα εβδομάδα και το νέο Μήνα όπου φέρνει αρκετές βροχές στο κατώφλι μας με έντονα τα σημάδια της καιρικής Ανάστασης.

Ο καιρός από απόψε το βράδυ αλλάζει σημαντικά σε όλη την επικράτεια και θα διατηρηθεί αρκετά άστατος έως και τη Παρασκευή 6 Μαϊου , ενώ μετέπειτα θα υπάρξει μερική βελτίωση το Σαββατοκύριακο 7 με 8 Μαϊου.

Ας δούμε αναλυτικά τη πρόγνωση καιρού Αττικής για τη Δευτέρα

Δευτέρα 2 Μαϊου 2016:
 
prognosi-attiki-02-05-2016
Αρχικά προβλέπεται νεφελώδης καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Γρήγορα η πρωινή συννεφιά θα "σπάσει" με τον ήλιο να κάνει την παρουσία του μέσα στη διάρκεια της ημέρας.
Σταδιακά από το μεσημέρι και μετά , πυκνές νεφώσεις ορογραφικού χαρακτήρα αρχικά στα γύρω ορεινά και στη συνέχεια με γενικευμένη τάση , θα εμφανιστούν και πολύ γρήγορα θα καλύψουν τον αττικό ουράνιο θόλο. Μέσα στις πρώτες απογευματινές ώρες ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος με βροχές και διάσπαρτες τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε και μέσα στο λεκανοπέδιο. 
Ο καιρός μέχρι και τις βραδυνές ώρες θα παραμείνει άστατος με τοπικούς όμβρους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα ενώ από αργά τη νύχτα προς τη Τρίτη θα υπάρξει βελτίωση.

Οι άνεμοι αρχικά αναμένονται να πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση στα 4-6 μποφώρ στα ανατολικά. Γρήγορα μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση στο Σαρωνικό και τον Ευβοϊκο κόλπο έως και το απόγευμα. Μικρή εξασθένιση προβλέπεται για λίγο τις βραδυνές ώρες , με εξαίρεση τον Κορινθιακό κόλπο όπου οι δυτικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
+1 #1 Akis Meteo 01-05-2016 21:49
Επιτέλους αλλαγή παντού! Καλή επιτυχία Στέλιο :)
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση