Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 206 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Εκτακτα δελτία Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ του Σαββάτου προς το ξημέρωμα της Κυριακής στο μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών περιοχών. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει περίπου 24 ώρες όμως όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία , χρίζει μίας ιδιαίτερης προσοχής.

Συγκεκριμένα από τη νύχτα του Σαββάτου , περιμένουμε μεταβολή του καιρού από τη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες με πιθανή χαλαζόπτωση. Προς το ξημέρωμα της Κυριακής και τις πρωινές ώρες , τα ίδια φαινόμενα θα μετατοπιστούν σταδιακά προς τις νότιες ηπειρωτικές περιοχές επηρεάζοντας τη Θεσσαλία , μέρος της Ηπείρου , τη Στερεά Ελλάδα και αρκετά τμήματα της Πελοποννήσου. Εκτός της κακοκαιρίας θα μείνουν οι νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου , όμως τα νησιά του Ιονίου φαίνεται πως και αυτά θα επηρεαστούν από σποραδικές καταιγίδες από τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο.

Από τη νύχτα της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά ενώ λίγες σποραδικές καταιγίδες θα παραμείνουν σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας.


Για την Αττική περιμένουμε από τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις που πολύ γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα ενώ θα ενταθούν απότομα και θα σημειωθούν καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές με πιθανή χαλαζόπτωση. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα κεντρικά τμήματα της Αττικής , πολύ πιθανόν και εντός του λεκανοπεδίου. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι η δυτική / κεντρική και βόρεια Αττική. Από αργά το απόγευμα και προς τη νύχτα τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιότερα με λίγες σποραδικές καταιγίδες εντος του Σαρωνικού κόλπου και σταδιακά θα εξασθενήσουν.


Για τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα καταστεί ήδη πολύ άστατος με βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές με πιθανή χαλαζόπτωση. Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας , ενώ η βελτίωση αναμένεται από τις βραδυνές ώρες και μετά.



Παρατίθεται ο χάρτης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τη Κυριακή:
xartis-epikindinon-kairikon-fainomenon-11-06-2017

 

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 Pindos man 11-06-2017 12:30
Μπραβο Στελιο για την προγνωση,ηδη ξεκινησε Καρδιτσα!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση