Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 132 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΤε, 27 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Εκτακτα δελτία Ολιγόωρη αλλά σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

Ολιγόωρη αλλά σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

sat24-07-11-2017


Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στη Τυρρηνική θάλασσα κινείται αργά ανατολικά και επηρεάζει τις τελευταίες 24 ώρες την Ιταλία , την βόρεια Αλγερία και Τυνησία αλλά και τμήματα της δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων.  Το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί τις επόμενες 24 ώρες ανατολικά - βορειοανατολικά και το σύμπλεγμα καταιγίδων στο Ιόνιο πέλαγος (αποτέλεσμα της μετωπικής δραστηριότητας του προαναφερθέντος χαμηλού - μαρκαρισμένο στον δορυφορικό χάρτη) θα επηρεάσει τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα από τη Πελοπόννησο και βορειότερα από το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη διάρκεια της Τετάρτης. Ο περισσότερος όγκος των βροχοπτώσεων αναμένεται κυρίως στον παραλιακό άξονα της δυτικής Ελλάδας , στην Ήπειρο , στη Θεσσαλία , στη κεντρική και μέρος της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας , στη Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για Αττική για τις επόμενες ώρες (07/11) και για την Τετάρτη 08/11/2017:
Αττική - Τρίτη 07/11/2017

Διάσπαρτες χαμηλές νεφώσεις που θα είναι περισσότερες στα δυτικά του νομού αναμένονται στο υπόλοιπο της ημέρας. Πιθανότητα για λίγες τοπικές ορογραφικές βροχές στα δυτικά - βορειοδυτικά του νομού το απόγευμα και τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα το θερμόμετρο θα πέσει κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου.

 



08-11-2017
Αττική - Τετάρτη 08/11/2017:
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στην Αττική.
Πιο αναλυτικά: Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι τοπικά νεφελώδης και περισσότερο στα δυτικά του νομού με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχοπτώσεων. Σταδιακά μέσα στις πρωινές ώρες και όσο προχωράμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες (11.00 - 14.00) , ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος από τα δυτικά - νοτιοδυτικά του νομού με βροχές και καταιγίδες , τοπικά έντονες και θα επεκταθούν στα κεντρικά - ανατολικά και βόρεια τμήματα , όπως και εντός του λεκανοπεδίου. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στο διάστημα της εκδήλωσης , τα φαινόμενα να είναι έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση ή και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα όπως επίσης και από τοπικά ισχυρούς ανέμους. Δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί δημιουργία υδροστροβίλου εντός του Σαρωνικού κόλπου κατά το πέρασμα των φαινομένων.
Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στη βορειοανατολική Αττική και μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί στο νομό.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 5 Μποφώρ (τοπικά 6) , ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη - Τρίτη 07/11/2017
Νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός για το υπόλοιπο της Τρίτης. Από αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλονίκη - Τετάρτη 08/11/2017
Την Τετάρτη 08/11 ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα. Μερική βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το απόγευμα και μέσα στη νύχτα της Τετάρτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 Pindos man 07-11-2017 16:40
Μπράβο Στελιο,καλή επιτυχία!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση