Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 155 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Εκτακτα δελτία Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού Για Την Δυτική Ελλάδα

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού Για Την Δυτική Ελλάδα

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού Για Την Δυτική Ελλάδα



images copy copy copy copy copy copy copy copy



Νέα δεδομένα όσον αφορά τον μεσογειακό κυκλώνα ''Ζήνων'' κρίνουν απαραίτητη την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού για την δυτική Ελλάδα.


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στα οποία διακρίνεται μια μεγαλύτερη συμφωνία απ'ότι χθες το βράδυ, οπότε και εκδόθηκε το προηγούμενο δελτίο, ο Ζήνων αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα-νοτιοανατολικότερα μέσα στο Ιόνιο τις αμέσως επόμενες ώρες αγγίζοντας τις μεταμεσονύχτιες ώρες τις ακτές της δυτικής-νοτιοδυτικής Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί και μετά να εξασθενήσει.

Πιθανή πορεία του medicane "Ζήνων"

9004767


Πηγή χάρτη:Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών


WRF Wind10 6km T24 1




ΙΣΧΥΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ:ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ

Πολύ έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται κατά το προαναφερθέν διάστημα στην δυτική Στερεά Ελλάδα (δυτική Αιτωλοακαρνανία), στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου , στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στα νοτιότερα παράκτια τμήματα της Ηπείρου.Τα φαινόμενα στις περιοχές αυτές θα χαρακτηρίζονται από μεγάλη ραγδαιότητα και θυελλώδεις δυτικούς ανέμους, οι ριπές των οποίων αναμένεται να αγγίξουν πρόσκαιρα τα 9-10bf κατά την ώρα εκδήλωσης των φαινομένων.

Ενδεχόμενο πέρασμα ισχυρών φαινομένων ανάλογων με τα προαναφερθέντα υπάρχει πρόσκαιρα και για την πόλη της Πάτρας κατά την διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών και μέχρι τα ξημερώματα!
Ο καιρός στην πόλη πιθανόν να καταστεί εκ νέου άστατος από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπιτα μετά από ένα πρόσκαιρο διάλειμμα με πιο μεμονωμένου χαρακτήρα φαινόμενα (μπόρες και τοπικές καταιγίδες) όμως αυτή τη φορά.


Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση