Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 157 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΤε, 27 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός με βροχές και καταγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά - Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 10/12/2018

Επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός με βροχές και καταγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά - Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 10/12/2018

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Δευτέρα στην χώρα μας με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα αυτής και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Αιτία στέκεται η νέα ατμοσφαιρική  διαταραχή που προέρχεται από τη ΒΔ Ευρώπη και θα κινείται προς τη χώρα μας συνδυασμένη με ένα βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του β. Αιγαίου. Ισχυροί έως θυελλώδεις θα είναι αύριο και οι νοτιάδες οι οποίοι από το μεσημέρι και μετά θα γυρίσουν σε βοριάδες και θα ρίξουν απότομα τη θερμοκρασία από την Τρίτη και μετά.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά για αύριο : 

10-12-2018

Αναλυτικά λοιπόν, από τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε αυξημένη συννεφιά στα δυτικά οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελ/νησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν ύφεση στις προαναφερθείσες περιοχές και θα μετατοπιστούν στην Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν το πρωί στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις 5-6b. (στο νότιο Ιόνιο η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 7b.) με μικρή εξασθένιση το βράδυ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις 5-7b., σταδιακά όμως θα στραφούν σε ΒΔ με μικρή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Στον νομό Αττικής αύριο Δευτέρα περιμένουμε αυξημένη συννεφιά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια ηλεκτρικά περιμετρικά του νομού και κυρίως προς τα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις 3-4b., στρεφόμενοι σταδιακά σε ΒΔ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα περιμένουμε αρχικά αυξημένη συννεφιά που ίσως δώσει κάποια ασθενή φαινόμενα και ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις 4-5b. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Μπουσάκας(greece_12345) , Moυδούρης Θωμάς(tom13)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση