Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 96 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Ραγδαία μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 11/06/2019

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 11/06/2019

keraunos

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε την Τρίτη στην χώρα μας όπου από τις μεσημβρινές κυρίως και μετέπειτα ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες (συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων) στα περισσότερα ηπειρωτικά και όχι μόνον τμήματα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο ενώ ο υδράργυρος δεν αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 11/06/2019 
meteoclub12

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε αίθριο καιρό στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και μόνο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν τοπικές συννεφιές που θα δώσουν πολύ τοπικές μπόρες στην βόρεια Στερεά Ελλάδα καθώς επίσης και σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ώρα με την ώρα όμως ο καιρός θα παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερη επιδείνωση καθώς γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις σχεδόν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό οι οποίες θα πυκνώνουν προοδευτικά. Από νωρίς το μεσημέρι και μετέπειτα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πιθανόν τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Θράκη, την Μακεδονία (αρχικά τα ορεινότερα τμήματα, γρήγορα όμως και τα υπόλοιπα), την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως την δυτική, την κεντρική και την βόρεια) και την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα παρουσιάζουν σημάδια πολύ υψηλής έντασης ενώ σταδιακή εξασθένιση αυτών αναμένεται από αργά το βράδυ και κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας. Αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες παρουσιάζουν επίσης τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (κυρίως οι περιοχές που βρίσκονται πλησίον με την Τουρκία). Πιο μικρή πιθανότητα για κάποια πολύ πρόσκαιρη και τοπική καταιγίδα υπάρχει για τα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά της Κρήτης. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες για τα ηπειρωτικά ισχύουν έως και λίγο πριν την έναρξη των φαινομένων. Κατά την διάρκεια αυτών αναμένεται πτώση της τάξεως των 4 με 5 βαθμών Κελσίου κατά μέσον όρο. 

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στα βόρεια του νομού όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα. Γρήγορα μέχρι και λίγο πριν από το μεσημέρι θα παρατηρηθούν κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων με τάση να πυκνώνουν. Από νωρίς το μεσημέρι μπόρες θα εκδηλωθούν πρώτα στα δυτικά και βόρεια του νομού οι οποίες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθεί καταιγίδα και στο λεκανοπέδιο, με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι πρόσκαιρα έντονα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειότερα και δυτικότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου (κατά την διάρκεια των φαινομένων η μέγιστη θα κυμαίνεται 3 με 4 βαθμούς πιο κάτω). 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε από το ξεκίνημα της ημέρας συννεφιά με βροχές και ίσως τοπική καταιγίδα. Προς το μεσημέρι αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Παραθέτουμε τον χάρτη επικινδυνότητας όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα και τις χρωματισμένες περιοχές όπου εκτιμάται πως θα επηρεαστούν περισσότερο.

xartis-epikindinon-kairikon-fainomenon-11-06-2019


Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση