Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 146 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 24/09/2019

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 24/09/2019

vroxes-kataigides-kairos-1068x601-1

Σοβαρή μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας (κακοκαιρία σχεδόν πανελλαδικής υφής). Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μερική ενίσχυση στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια. 

Για την καλύτερη ανάλυση της εξέλιξης του καιρού την Τρίτη 24/09, παρατίθενται 3 προγνωστικοί χάρτες. 

meteoclub53

Κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάζει σχεδόν ολόκληρη την δυτική Ελλάδα και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρώτα στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και μέχρι νωρίς το πρωί στην δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελ/νησο και το υπόλοιπο Ιόνιο. Τα φαινόμενα μάλιστα στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα παρουσιάζουν κατά διαστήματα σημάδια πολύ υψηλής έντασης (τοπικά θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις), ενώ και στα υπόλοιπα τοπικά θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα μέσα στην νύχτα θα κυριαρχήσει ο μουντός και βαρύς καιρός με την συννεφιά τοπικά να είναι αυξημένη, τόσο που ίσως αφήσει ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά της περιφέρειας της κεντρικής Μακεδονίας και την δυτική Θεσσαλία. Αρκετά καλύτερος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. 

meteoclub54

Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν στις ίδιες περιοχές και μάλιστα θα είναι έντονες (ιδίως όπου υπάρχει το σήμα προειδοποίησης). Μέχρι και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν μετατοπιστεί βορειοανατολικότερα, οπότε από κει και ύστερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες (τοπικά και χαλαζοπτώσεις) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία και πιθανώς την βόρεια Στερεά Ελλάδα. Πιθανότητα για κάποια πρόσκαιρη βροχή ή και τοπική καταιγίδα υπάρχει επίσης για την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την βορειοανατολική Πελ/νησο. 

meteoclub55

Από το απόγευμα και μετά ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάζει σημάδια ολοένα και μεγαλύτερης βελτίωσης, με κάποια υπολείμματα βροχών πάντως να παραμένουν μέχρι και το τέλος της ημέρας κυρίως στο κεντρικό Ιόνιο και την δυτική Στερεά Ελλάδα. Βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη με σταδιακή βελτίωση μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα για μπόρες και τοπικές καταιγίδες υπάρχει και για την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα (κυρίως Βοιωτία, Εύβοια και βόρεια Αττική) κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών. Πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού όμως περιμένουμε στα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες καθώς κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών θα εκδηλωθούν ισχυρές έως και πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες (μεγάλη πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις). Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά του νησιού). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις που μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε ΒΔ με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από Ν γενικά διευθύνσεις μέχρι 6Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατεί συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά κυρίως του νομού. Πιθανότητα για βροχή ή και τοπική καταιγίδα πρόσκαιρου χαρακτήρα υπάρχει και για το βράδυ κυρίως και πάλι στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε πυκνές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα δώσουν βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείται τοπικά να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι και τις πρώτες περίπου βραδινές ώρες ενώ από κει και ύστερα θα επέλθει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση