Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 96 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04162024

Last updateΔε, 15 Απρ 2024 9pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Πρόγνωση καιρού Μ.Εβδομάδας & ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

Πρόγνωση καιρού Μ.Εβδομάδας & ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η Μ.Εβδομάδα σε γενικές γραμμές με την Κυριακή του Πάσχα να αποτελεί ευτυχώς από ότι φαίνεται την εξαίρεση.

Γενικά την Μ.Τετάρτη έως και το Μ.Σάββατο θα έχουμε άστατο καιρό με βροχές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα δυτικά και ανατολικά και διαστήματα ήλιου. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τον νοτιοδυτικό έως τον βορειοδυτικό ορίζοντα.

Πιο αναλυτικά.

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 16-04-2014

Άστατος καιρός με επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βορειοδυτικά . Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν την βορειοδυτική Ελλάδα και μέχρι το μεσημέρι θα επεκταθούν στον κεντρικό και βόρειο κορμό της χώρας. Γενικά στα υπόλοιπα μέρη προβλέπονται ασθενείς βροχές έως μέτριας έντασης και τοπικά ανοίγματα ηλιοφάνειας. Στα δυτικά όμως τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν καταιγίδες και ίσως χαλαζοπτώσεις σε κάποια σημεία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Στην Αθήνα περιμένουμε αίθριο καιρό με ήλιο και νεφώσεις κατα τόπους έντονες κοντά στους ορεινούς όγκους και την Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός νεφελώδης με βροχές κατα τόπους.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Βορειοδυτικά τμήματα , Πεδιάδα Θεσσαλίας & Κεντρικής Μακεδονίας , Νότια τμήματα θράκης (Κομοτηνή , Ροδόπη, Ξάνθη ) πιθανές χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες σε αυτά τα σημεία.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά. Μέση θερμοκρασία 10 στα βόρεια έως 21 βαθμούς στα κεντρικά. Οι άνεμοι νοτιοιδυτικοί στα πελάγη 6 μποφόρ στο Ιόνιο τοπικά 7b

Μ.ΠΕΜΠΤΗ 17-04-2014

Άστατος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με βροχές  ασθενούς έντασης και διαστήματα ήλιου από την Πίνδο και δυτικότερα καθώς και στα βόρεια και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και ανατολικά. Ισχυρές βροχές περιμένουμε και στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά και το βράδυ της Μ.Πέμπτης με ξημέρωμα της Μ. Παρασκευής θα έχουμε τοπικά έντονες καταιγίδες ίσως και χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά.Στην Αθήνα περιμένουμε από νωρίς το πρωί βροχές οι οποίες θα ενταθούν μέχρι το απόγευμα  και ίσως σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ήλιου.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Κεντρική και ανατολική Στερεά , Θεσσαλία (ανατολικά και νότια τμήματα) , Εύβοια , Κυκλάδες , Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα , σε αυτές τις περιοχές προβλέπονται ισχυρές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα ανατολικά ίσως χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές κατευθύνσεις μέτριοι 4-5 b με τάση ενίσχυσης προς το βράδυ στα 6b , στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί νοτιοανατολικοί 6-7b και τοπικά στα νότια 8b

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-04-2014

Άστατος καιρός και την Μ.Παρασκευή με τοπικές βροχές στα δυτικά βόρεια και ανατολικά . Στα κεντρικά ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ήλιου και συννεφιά (Ανατολική Στερεά , Ανατολ. Πελ/ησος , Εύβοια , Κυκλάδες Κρήτη) Επιδείνωση περιμένουμε από τα δυτικά κυρίως από την Κεφαλονιά και νοτιότερα με βροχές τοπικά έντονες και τοπικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια μέρη, μέτριας έντασης βροχές στην Πελ/ησο από το Αρτεμίσιο και δυτικότερα. Βροχές μέτριας έντασης περιμένουμε και στα ανατολικά με τοπικές πρόσκαιρες καταιγίδες.  Στην Αθήνα περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με ήλιο και νεφώσεις κατα τόπους. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιά και διαστήματα ήλιου με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Επτάνησα , δυτ. Πελ/ησος , νησιά ανατολικού αιγαίου , σε αυτές τις περιοχές προβλέπονται βροχές τοπικά ισχυρές και καταιγίδες.

Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ η άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις στο Ιόνιο 5-6b ενώ στο Αιγαίο νοτιοι-νοτιοδυτικοί 6-7b

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 19-04-2014

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε νωρίς το πρωί σε τμήματα της δυτικής χώρας γρήγορη βελτίωση όμως θα παρουσιάσει ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ήλιου από νωρίς το μεσημέρι ,   στην κεντρική Ελλάδα από τη Λαμία και νοτιότερα θα έχουμε Ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές. Ήλιο θα έχουμε και στις κυκλάδες και την Κρήτη με τοπικά σύννεφα άνευ σημασίας , άστατος καιρός στα βόρεια με τοπικές συννεφιές και ασθενείς βροχές κατα τόπους έως μέτρια έντασης πρόσκαιρες όμως, πιο σοβαρά τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου αναμένουμε τοπικές βροχές μέτριας έντασης. Βροχές μέτριας έντασης περιμένουμε πρόσκαιρά και στα Ανατολικά . Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Στην Αθήνα αναμένουμε βελτιωμένο καιρό με ήλιο και παροδικές νεφώσεις. Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ασθενή βροχή κυρίως το μεσημέρι ή το απόγευμα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Κανένα

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί 4-5b ενώ στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 6-7b

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ 20-04-2014

Περεταίρω βελτίωση περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα σε όλη τη χώρα με τις βροχές από ότι φαίνεται να αποχωρούν από όλες τις περιοχές με κάποιες εξαιρέσεις. Πιο αναλυτικά στην κεντρική και νότια χώρα αναμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές σε κάποιες περιοχές χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Στα ανατολικά επίσης αναμένουμε σημαντικά βελτιωμένο καιρό με ηλιοφάνεια και τοπικά σύννεφα. Στα δυτικά θα έχουμε ηλιοφάνεια με συννεφιές που θα πυκνώσουν ενδεχομένως το μεσημέρι χωρίς να περιμένουμε κάποια βροχή. Οι συννεφιές θα είναι πυκνότερες στα βορειοδυτικά. Στην βόρεια Ελλάδα περιμένουμε συννεφιές από το μεσημέρι στις περιοχές της δυτική Μακεδονίας και στις περιοχές κοντά στα βόρεια συνορά μας. Στις βόρειες περιοχές κοντά στα σύνορα της Μακεδονίας και της θράκης  ίσως σημειωθούν βροχές από το μεσημέρι και μετά. Μετα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι οι βροχές που ίσως σημειωθούν εκεί θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι οπότε καλύτερο θα ήταν το ψήσιμο του Οβελία στα χωριά σε αυτές περιοχές να γίνει λίγο νωρίτερα γιατί ίσως σας προλάβουν κάποιες τοπικές βροχές.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Κανένα

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Ιόνιο από δυτικές κατευθύνσεις και στο Αιγαίο μέτριοι από νότιες νοτιοδυτικές.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ,ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ (ZEUS)

Σχόλια   

 
+5 #1 Teometeo 15-04-2014 22:50
Αναλυτικότατος! Ωραίος Σωτήρη
Παράθεση
 
 
+1 #2 Marios.P 16-04-2014 13:21
Καλή επιτυχία
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση