Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 302 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04182024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 23/07/2014

Ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 23/07/2014

cumulonimbus-sky
 
 
Βαθμιαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα στην δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα με βροχές , καταιγίδες όπου πιθανότατα κατά τόπους να είναι ισχυρές με συνοδεία χαλαζόπτωσης.
Από τις πρωινές ώρες στη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα θα είναι παροδικά νεφελώδης με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας , όμως δεν θα λείπουν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγο πριν τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με πύκνωση των νεφώσεων κυρίως γύρω από τον ορεινό κορμό της Πίνδου , σε δυτική Στερεά Ελλάδα - δυτική Θεσσαλία - δυτική Μακεδονία και Ηπειρο , και θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές ή και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν διάρκεια και να είναι έντονα μέσα στις απογευματινές ώρες κυρίως στην Ηπειρο , τη δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και τη κεντρική - βόρεια Θεσσαλία.
Σταδιακά προς το βράδυ τα φαινόμενα θα μετακινηθούν ανατολικότερα προς ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη , ενώ την ίδια ώρα ο καιρός στα ηπειρωτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται.
Στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στη Πελοπόννησο , τα νησιά του Αιγαίου και νοτίου Ιονίου πελάγους και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις. Μοναδική εξαίρεση στη βόρεια - βορειοδυτική Πελοπόννησο οπού θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες το απόγευμα.
 
 
Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφώρ , ενώ στο Αιγαίο από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφώρ.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά - βόρεια τμήματα της χώρας και δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33 με 34 βαθμούς  ,ενώ στις νησιωτικές περιοχές τους 30 με 31 βαθμούς.
 
 
Πρόγνωση καιρού Αττικής:
Ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από νωρίς το μεσημέρι θα υπάρξουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα. Μέσα στο απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στη δυτική - βορειοδυτική - βόρεια Αττική έως και αργά το απόγευμα. Μικρή επίσης η πιθανότητα για ξέσπασμα τοπικής μπόρας.
Ανεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφώρ.
Θερμοκρασία από 24 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης:
Καλός ο καιρός τις πρωινές ώρες στη συμπρωτεύουσα. Σταδιακά από το μεσημέρι θα συννεφιάσει από τα δυτικά και θα αρχίσουν να σημειώνονται μπόρες / καταιγίδες. Γενίκευση των φαινομένων μέσα στο απόγευμα με βροχές - καταιγίδες , ίσως ισχυρές κατά τόπους στο νομό. Το βράδυ αναμένεται βελτίωση.
Ανεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφώρ.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση , από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
 
 
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση