Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 124 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Που θα βρέξει τις επόμενες ώρες-Καιρός Ελλάδας 17-18/8/2014

Που θα βρέξει τις επόμενες ώρες-Καιρός Ελλάδας 17-18/8/2014

Σήμερα Κυριακή 17/08 και αύριο Δευτέρα 18/08 θα σημειωθούν σε κάποιες περιοχές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τοπικά ίσως να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Στο μεγάλο κομμάτι της χώρας όμως δεν θα εκδηλωθούν φαινόμενα ενώ θα ενισχυθούν και άλλοι οι άνεμοι από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.
Αυξάνεται και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

1237982 10151863574360921 772701357 n
Σήμερα Κυριακή 17/8/2014 αναμένεται να σημειωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία(συμπεριλαμβανομένης και της Χαλκιδικής) μέχρι πιθανώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου μέχρι τα βορειοανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας .

Μέχρι αργά το απόγευμα-βράδυ μεμονωμένες μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες θα επηρεάσουν και την βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα αλλά και την Εύβοια.

Μέσα στην νύχτα μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα εκδηλωθούν βροχές στις Σποράδες την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική βορειοανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι πιθανώς και την βορειοανατολική Πελοπόννησο(Κορινθία).


Όσον αφορά την Αττική γενικά καλός θα κυλίσει ο καιρός με τον βορειοδυτικό άνεμο να είναι ενισχυμένος κυρίως στον Κορινθιακό μέχρι και την βορειοδυτική Αττική για να στραφεί την Δευτέρα σε πιο βόρειο βορειοανατολικό. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σήμερα Κυριακή το μεσημέρι και το απόγευμα που θα πυκνώσουν αργά το απόγευμα στα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Μέσα στην νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι νεφώσεις από Εύβοια θα πυκνώσουν και στην βόρεια βορειοανατολική-βορειοδυτική Αττική και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες . Αυτά μέχρι και τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας όπου από εκεί και μετά θα κυριαρχήσει το ενισχυμένο μελτέμι και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη γενικά θα επικρατήσει βαρδάρης ενισχυμένος με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα συνοδεία ηλιοφάνειας ενώ στα ανατολικά του νομού προς την Χαλκιδική και την Θάσο σήμερα το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες μέχρι και τα παράλια της ανατολικής Μακεδονίας.Αύριο το μεσημέρι της Δευτέρας ειναι πιθανό να εκδηλωθούν μπόρες στα γύρω ορεινά και ανατολικά τμήματα του νομού που ίσως επηρεάσουν και την πόλη.

Τέλος την Δευτέρα συννεφιά πρόσκαιρη θα έχουν και τα βόρεια ορεινά τμήματα των Κυκλάδων αλλά και η Κρήτη με πρόσκαιρες ασθενείς μπόρες τις πρωινές ώρες.

Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Σχόλια   

 
-1 #1 EL NINIO 17-08-2014 11:06
Μπράβο Ιασωνα πολύ καλή και αναλυτική η πρόγνωση σου.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση