Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 180 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Διήμερο άστατου καιρού σε μεγάλο μέρος της χώρας,πρόγνωση καιρού Αττικής 19-20 Μαϊου 2015

Διήμερο άστατου καιρού σε μεγάλο μέρος της χώρας,πρόγνωση καιρού Αττικής 19-20 Μαϊου 2015

astat444 

 

 

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναλύσει την πορεία της ανώτερης ψυχρής λίμνης προς την κεντρική μεσόγειο και είχαμε αναφέρει πώς θα αρχίζει να μας επηρεάζει περισσότερο απο σήμερα Δευτέρα εώς Τρίτη στην χώρα μας με απομάκρυνση απο την Τετάρτη.Τελικά η ανώτερη ψυχρή λίμνη κινήθηκε δυτικότερα και με πιο αργή τροχιά,επηρέασε την Σικελία και τις γύρω περιοχές με έντονη αστάθεια ,βροχές και καταιγίδες.Το νεφικό σύστημα που έχει σχηματίσει η λίμνη αναμένεται κατα την διάρκεια της νύχτας να ανέλθει ΒΑκότερα προς το Ιόνιο,όπως βλέπεται και στις δορυφορικές.

 

 

2jet

Τις επόμενες ώρες καθώς να ανέλθει η ανώτερη λίμνη προς το Ιόνιο ενεργοποιόντας εκρηκτική αστάθεια,οπότε μετά τα μεσάνυχτα οι καταιγίδες θα μπουν μεσοπέλαγα του Ιονίου και νωρίς το πρωϊ θα επηρεάσουν και δυτικά παράλια του Ιονίου.

2

Κατα την αυριανή ημέρα η αν.ψυχρή λίμνη θα κινηθεί ανατολικότερα και αναένεται να δώσει εξαιρετικά άστατο καιρό στην ηπειρωτική χώρα κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας,όπου θα ευνοήσει κατα τόπους η ηλιακή ακτινοβολία και η κατα τόπους ηπειρωτικότητα.

Όπως βλέπεται και στον παρακάτω χάρτη επισημάνεται σε πιες περιοχές τα φαινόμενα θα χρίζουν προσοχής,μετά τα μεσάνυχτα εώς το πρωϊ θα εντοπίζονται περισσότερο γύρω απο την περιοχή του Ιονίου και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο,ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας στον κεντρικο ενδότερο ηπειρωτικό κορμό,της κεντροβόρειας Πελοποννήσου της κεντρικής Στερεάς,της ανατολικής-ΝΑκης Ηπείρου,αλλα και της ΝΔκής Θεσσαλίας,σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες.Και άλλες περιοχές θα επηρεαστούν κατα την διάρκεια της αυριανής ημέρας,αλλά  τα ανατολικά ηπειρωτικά δεν θα ευνοηθούν ιδιαίτερα.Αντίθετα την Τετάρτη θα επηρεαστούν τοπικά ανατολικά ηπειρωτικά αλλά με μικρότερη ένταση και έκταση.

astat44

 

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το επόμενο διμήμερο :

Τρίτη 19 Μαϊου 2015

Διάσπαρτα νέφη κυρίως στα δυτικά και βόρεια πρόσκαιροι ασθενείς όμβροι απο Altocumulus πιθανόν σε δυτικά τμήματα ,τις θερμές ώρες της ημέρας περισσότερες αναπτύξεις κυρίως νέφη μέσου ύψους με κατακόρυφη ανάπτυξη και είναι πιθανόν να σημειωθεί όμβρος ή καταιγίδα σε ΒΔκά τμήματα του νομού,το βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος με αρκετή ξαστεριά αλλα και διάσπαρτα νέφη σε στάδιο ανάπτυξης  με μικρή πιθανότητα για όμβρους ή τοπική καταιγίδα 

Άνεμοι: 

Nότιοι 2-4Bf κυρίως το μεσημέρι και στα ανατολικά ΑΝΑκοι κυρίως το μεσημέρι ,την νυχτα θα εξασθενήσουν

 
 

Θερμοκρασία:

Κέντρο 20..27oC Bόρεια Προάστια:.18.. 27oC,  ,Δυτικά προάστια 20..27oC,στα ΒΔκά γύρω στις περιοχές Μενίδι -ΜΕταμόρφωση ,Ν.Φιλαδέλφειας τοπικά 28-29oC ,στα ΝΔκά μέγιστη 26 ,Νότια προάστια 21-24οC,Μεσόγεια: 20-27oC,παράκτια ανατολικά 2-3οC χαμηλότερη.

Τετάρτη 20 Μάη 2015

Άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, στα κεντρικά νότια και ανατολικά τμήματα υπάρχει πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα,βαθμιαία ο καιρός μέσα στο μεσημέρι θα βελτιωθεί ουαστιαστικά

Άνεμοι: 

Στην Δυτική Αττική και κυρίως δυτικότερα της Σαλαμίνος και στον Σαρωνικό ΒΔκοί 3-5Bf και ενδότερα τοπικά 6 ,στα υπόλοιπα ,ΒΒΔκοι ασθενείς.

 
 

Θερμοκρασία:

Κέντρο 21..28oC Bόρεια Προάστια:.19.. 26oC,  ,Δυτικά προάστια 20..27oC,στα ΝΔκά μέγιστη 28 ,Νότια προάστια 22-29οC,Μεσόγεια: 20-27oC

Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας

 

Σχόλια   

 
+4 #1 ringo2 18-05-2015 23:13
καλη επιτυχια τεο
Παράθεση
 
 
#2 ΕΛΑΣΜΑΤΟΥΡΓΟΣ 19-05-2015 08:32
καλη επιτυχια μαστορα :-)
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση