Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 183 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04232024

Last updateΔε, 22 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Σάββατο 18/07/2015

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Σάββατο 18/07/2015

ymittos-fotia-17-07-2015
 
 
 
Δυστυχώς ο εφιάλτης των πυρκαγιών επέστρεψε με δραστικό και ανεξέλεγκτο τρόπο. Πάνω από 50 πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν τη Παρασκευή 17/07/2015 στη κεντρική και νότια Ελλάδα , με τις μεγαλύτερες στη Νεάπολη Λακωνίας , στην Αττική και συγκεκριμένα (βλέπε φωτό) στο κοντινότερο βουνό του λεκανοπεδίου , τον Υμηττό , αλλά και στη Μαλακάσα , την Αργολίδα , την Εύβοια.
 
Παρά το γεγονός ότι οι καλοκαιρινές συνθήκες με τον ηλιόλουστο καιρό , θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες , ο αέρας δεν θα είναι καθόλου καιρικός σύμμαχος. Αντιθέτως όπως αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο άρθρο , οι βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν με συνεχή ένταση από 5 έως και 8 μποφώρ με αποτέλεσμα να δημιουργούν "ευνοϊκές" συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιάς στις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές.
 
**Πρόγνωση καιρού - Σάββατο 18/07/2015**
ellada-18-07-2015
 
 
Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις ίσως εμφανιστούν στη βορειοδυτική Ελλάδα το μεσημέρι και το απόγευμα.

Το σημαντικότερο στοιχείο της πρόγνωσης , οι άνεμοι , θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση από 6 έως και 8 μποφώρ με πιθανές ριπές στο νότιο Αιγαίο και τα 9 μποφώρ.
Η μέγιστη ένταση των ανέμων πρόκειται να εκδηλωθεί κυρίως τις μεσημεριανές ώρες , ενώ τις πρώτες πρωινές και πρώτες βραδυνές ώρες , η μέγιστη ένταση θα κυμαίνεται περίπου 1 με 2 μποφώρ λιγότερο.
Σημειώνεται δε , ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές όπου υπάρχει το σύμβολο - θαυμαστικό) καθώς οι ενισχυμένοι άνεμοι "ευνοούν" την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα , με το θερμόμετρο στη βόρεια Ελλάδα να φτάνει έως τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική Ελλάδα μέχρι τους 37 βαθμούς , ενώ στις ανατολικές και νότιες περιοχές το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 30 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)
Φωτό: Michail (Μιχάλης Καρδαμάκης)
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση