Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 158 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Νέα σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από Πέμπτη 26/11/2015 - Ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας + Αττικής 26-27 Νοεμβρίου 2015

Νέα σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από Πέμπτη 26/11/2015 - Ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας + Αττικής 26-27 Νοεμβρίου 2015

gfs-0-12-26-11-2015
Η επανεκκίνηση του κλασικού ελληνικού φθινοπώρου ξεκίνησε ήδη εδώ και δύο 24ωρα μετά από 1 μήνα ισχυρής απουσίας των καιρικών φαινομένων , εξαιτίας της εμμονής των αντικυκλωνικών συνθηκών πάνω από ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Τα φαινόμενα που ήταν ήδη ισχυρά στη δυτική Ελλάδα (ποσά υετού που ξεπέρασαν τα 70 - 80 χιλιοστά τις τελευταίες 2 ημέρες)  επεκτάθηκαν ανατολικότερα με τη συνοδεία καταιγίδας και έτσι το φαινόμενο της βροχής , ναι , επανεμφανίστηκε με δυναμικό τρόπο.
9-515IT-26-11-2015
sat24-italia-26-11-2015

Ο καιρός για τις επόμενες 2 ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή) δεν θα βελτιωθεί , αντιθέτως θα παρουσιάσει νέα σημαντική επιδείνωση από το δεύτερο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό της Ιταλίας το οποίο ήδη βρίσκεται καθ'οδόν προς τη χώρα μας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της δεύτερης (κατά σειρά) κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα (δυτική Στερεά Ελλάδα - Ηπειρος - Επτάνησα - δυτική / βορειοδυτική Πελοπόννησος) , και οι θυελλώδεις νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο , όπου αναμένεται να φτάσουν τα 8 , και τοπικά τα 9 μποφώρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πέλαγος. Φυσικά δεν θα λείψουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες και στο υπόλοιπο κομμάτι της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση τις Κυκλάδες , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ας δούμε αναλυτικά τη πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.
Πέμπτη - 26/11/2015:
ellada-26-11-2015
Αστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας. Αρχικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με διάρκεια , καθώς το Ιόνιο πέλαγος ήδη θα σχηματίζει γραμμή καταιγίδων προς τις ακτές της δυτικής Ελλάδας και τα Επτάνησα. Το απόγευμα και μέσα στις βραδυνές ώρες οι βροχές θα ενταθούν σημαντικά με κίνδυνο ίσως να προκληθούν πλημμυρικά επεισόδια σε Κέρκυρα - δυτική Ηπειρο - δυτική Στερεά Ελλάδα. Ενδεχομένως οι καταιγίδες να συνοδεύονται και από χαλάζι.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι καλός με εξαίρεση τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές το πρωί και το μεσημέρι (αποτέλεσμα της κακοκαιρίας της προηγούμενης ημέρας) ,

Τις απογευματινές ώρες και έπειτα , αναμένεται επιδείνωση του καιρού στη Κρήτη , τις Κυκλάδες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες , ίσως κατά τόπους έντονες.

Αργά το βράδυ τα φαινόμενα από τη δυτική Ελλάδα θα επεκταθούν ανατολικότερα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφώρ με σταδιακή ενίσχυση το απόγευμα στο Ιόνιο έως τα 8 μποφώρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση από 4 έως 6 μποφώρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ιδιαίτερη μεταβολή.


Παρασκευή - 27/11/2015:
 
ellada-27-11-2015
Ιδιαίτερα άστατος καιρός με κακοκαιρίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα , από τις πρώτες πρωινές ώρες βροχερός θα είναι ο καιρός στη δυτική - βορειοδυτική - βόρεια Ελλάδα , όπως και τα νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα με συνοδεία σποραδικών καταιγίδων , κατά τόπους έντονων κυρίως σε δυτική Στερεά Ελλάδα , ανατολική Πελοπόννησο , ανατολική Στερεά Ελλάδα , Κυκλάδες και έπειτα προς το τέλος της ημέρας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ενδεχομένως τοπικά να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Οι βροχές σε πολλές περιοχές θα έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια μέσα στην ημέρα.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5 - 7 μποφώρ στο νότιο Ιόνιο , ενώ στο Αιγαίο ιδιαίτερα ισχυροί έως θυελλώδεις θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφώρ (πιθανότητα και για 9 μποφώρ) κυρίως στο κεντρικό και νότιο τμήμα του πελάγους.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.
 
 
 
 
Για την Αττική:
Πέμπτη 26/11/2015:
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νομού έως και το μεσημέρι με λίγες τοπικές νεφώσεις , κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια. Μετά το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα , πυκνές συμπαγείς νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους από τα δυτικά - νοτιοδυτικά και ο ουράνιος θόλος θα καταστεί νεφελώδης. Πιθανότητα μέσα στο μεσημέρι και το απόγευμα για τοπικούς όμβρους στη βορειοδυτική Αττική ή και το λεκανοπέδιο.  Μέσα στο βράδυ και κοντά στα μεσάνυχτα  ο καιρός θα επιδεινωθεί με περαιτέρω βροχές κυρίως στη νότια και ανατολική Αττική ,όπως και στις περιοχές περιμετρικά από τους ορεινούς όγκους και σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου..

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφώρ , με σταδιακή ενίσχυση από τις βραδυνές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
Παρασκευή 27/11/2015:

Αστατος / νεφελώδης καιρός από την αρχή της ημέρας με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Προς τις προμεσημβρινές ώρες θα έχουμε εμφάνιση καταιγίδας από τα νότια - νοτιοδυτικά όπου θα επηρεάσει κυρίως το κεντρικό - νότιο και ανατολικό κομμάτι του νομού  , πιθανότατα και περιοχές του λεκανοπεδίου. Το απόγευμα θα υπάρξει "σπάσιμο" του καιρού στα δυτικά , ενώ αντίθετα στα ανατολικά οι βροχές θα είναι κυρίως τοπικού χαρακτήρα με ασθενή έως μέτρια ένταση. Μικρή περαιτέρω βελτίωση το βράδυ με διάσπαρτες , ίσως πυκνότερες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια.

Οι νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και μέσα στην ημέρα θα φτάσουν τοπικά τα 7 με 8 μποφώρ (κυρίως στη νότια Αττική). Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας η ένταση τους θα κυμανθεί από 5 έως 7 μποφώρ.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

Σχόλια   

 
+1 #1 Nick-Stormlover 26-11-2015 17:38
Καλή επιτυχία Στέλιο,είμαστε στην 2η μερα ενος πλουσιου καιρικα 4ημερου!! :-)
Παράθεση
 
 
#2 ringo2 26-11-2015 20:03
καλη επιτυχια στελιο
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση