Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 250 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Δροσερή εβδομάδα με καθολική επικράτηση του μελτεμιού - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 18 με 23 Ιουλίου 2016

Δροσερή εβδομάδα με καθολική επικράτηση του μελτεμιού - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 18 με 23 Ιουλίου 2016

sea 6bf fair weather Attica

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο καιρικό γεγονός πρόκειται να κυλήσει η εβδομάδα από 18 έως 25 Ιουλίου στην Ελλάδα. Η καθολική επικράτηση του ισχυρού μελτεμιού στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της τρέχουσας εβδομάδας , ενώ κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν σε τμήματα των ανατολικών προσηνέμων τη Τετάρτη και τη Πέμπτη.  Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα , ελαφρώς χαμηλότερα από τη μέση κλιματική τιμή.


Αναλυτικά για τις επόμενες ημέρες:
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα υπάρξουν στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής / ανατολικής Πελοποννήσου με μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί στο Αιγαίο με ένταση 5 έως τοπικά 7 Μποφώρ.  Στο Ιόνιο πέλαγος από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφώρ

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα , ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι μέγιστες από 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες αναμένονται νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη , με μικρή πιθανότητα λίγων σποραδικών βροχών. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί 6 έως 7 Μποφώρ , με τάση ενίσχυσης το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο τοπικά στα 8 Μποφώρ.  Στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφώρ με τάση εξασθένισης από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέχρι τους 33 - 34 βαθμούς στα κεντρικά , βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Στα υπόλοιπα τμήματα η μέγιστη θα αγγίξει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπεται από τις πρωινές ώρες στα τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (ανατολική Θεσσαλία , ανατολική Στερεά Ελλάδα , Σποράδες) , με πιθανότητα λίγων παροδικών βροχοπτώσεων. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενδεχομένως τα λιγοστά φαινόμενα βροχόπτωσης να μετατοπιστούν στη κεντρική Στερεά , κεντρική - βόρεια Πελοπόννησο  Παράλληλα τις απογευματινές ώρες αναμένονται σποραδικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Οι άνεμοι παραμένουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο με ένταση τα 6 έως 7 Μποφώρ. Στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν παρουσιάζει αξιοσημείωτη μεταβολή

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά προσήνεμα (ανατολική Στερεά Ελλάδα , ανατολική Θεσσαλία , Σποράδες) τις πρωινές και ίσως τις μεσημεριανές ώρες).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5 έως 6 Μποφώρ. Στο Ιόνιο οι βορειοδυτικοί άνεμοι εξασθενούν και δεν θα ξεπεράσουν τα 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα κεντρικά - δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και θα αγγίξει του 35 , ίσως και 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και νότια η μέγιστη θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα.
Οι άνεμοι παρουσιάζουν μικρή εξασθένιση στο Αιγαίο με τους βορειοανατολικούς να φτάνουν τοπικά τα 5 με 6 Μποφώρ και κυρίως στο νότιο τμήμα του πελάγους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία παρουσιάζει περαιτέρω άνοδο με τις μέγιστες τιμές να επικεντρώνονται κυρίως στα δυτικά - κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα , στους 37 / 38 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς Κελσίου (ηπειρωτικά) , και έως τους 30-31 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα



Τέλος για το Σαββατοκύριακο ο καλοκαιρινός καιρός θα είναι ξανά ο κυρίαρχος καιρός με το θερμόμετρο να αγγίζει τα όρια του καύσωνα , κυρίως στα κεντρικά - δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα με τις μέγιστες τιμές να αγγίζουν τους 38 - 39 βαθμούς Κελσίου.  Αντίθετα το μελτέμι στο Αιγαίο θα εξακολουθεί να δροσίζει τις Κυκλάδες , τις Σποράδες , τη Κρήτη , τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και δεν θα επηρεαστούν σημαντικά από το κύμα ζέστης των ηπειρωτικών περιοχών.

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση