Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 138 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Ζεστός και υγρός καιρός το Σ/Κ - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ζεστός και υγρός καιρός το Σ/Κ - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016

athens-sky-clear
 
Ζεστός και υγρός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.


Πιο αναλυτικά για τη Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα γύρω από τις ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με ένταση έως τα 6 Μποφώρ. Μεταβλητοί άνεμοι στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα , έως τους 32 - 33 βαθμούς Κελσίου.


Το Σάββατο θα συνεχιστεί ο ηλιόλουστος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αργά το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βορειοδυτικά όπου θα αυξηθούν στη διάρκεια της νύχτας και αναμένονται παροδικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια Επτάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στο Αιγαίο , ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο με το θερμόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά να φτάνει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Πιθανόν τοπικοί μορφολογικοί παράγοντες να διαμορφώσουν τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά.


Τη Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο αλλά και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα με τη πιθανότητα να εκδηλωθεί σύντομη μπόρα. Αργά το βράδυ προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή κυρίως στις κεντρικές και ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.


Από τη Δευτέρα και για όλη την επόμενη εβδομάδα , ο καιρός θα χαρακτηριστεί αμιγώς φθινοπωρινός , πολύ περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Σεπτεμβρίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 snowlover 17-09-2016 11:01
Για να δούμε , Στέλιο . Αναμένουμε την αλλαγή.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση