Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 117 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Σημαντική ενίσχυση των βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Κυριακής 16 Οκτωβρίου

Σημαντική ενίσχυση των βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Κυριακής 16 Οκτωβρίου

Μεταβολή με κύριο χαρακτηριστικό τη σημαντική ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά , κεντρικά και βόρεια , θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες. 

gfs T850 eu 8-17-10-2016

gfs z500 mslp eu 3-16-10-2016gfs z500 mslp eu 7-17-10-2016

Ισχυρό πεδίο υψηλών πιέσεων με κέντρο 1040hPa στη βορειοανατολική Ευρώπη / νοτιοανατολική Σκανδιναβία , κινείται αργά νοτιοανατολικά και τις επόμενες ημέρες , τμήμα του συσσωρευμένου ψύχους στη Ρωσία , θα διασχίσει την ανατολική Ευρώπη και μέρος των βορείων και ανατολικών Βαλκανίων φτάνοντας και στη χώρα μας όπου σε συνδιασμό με τους δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο , θα ρίξει σημαντικά (αλλά για λίγο) τη θερμοκρασία στις περιοχές που προαναφέρθηκαν.


Για σήμερα Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με λίγες παροδικές νεφώσεις.  Στα βόρεια Επτάνησα θα σημειωθούν μέσα στις πρώτες μεσημβρινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες , όπως και στην Ηπειρο και σε μέρος της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα προς τις απογευματινές και βραδυνές ώρες (Θεσσαλία - Μακεδονία - Σποράδες , όχι όμως με ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια καθώς ώς επι το πλείστον αναμένονται βροχές.

Οι άνεμοι στα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις. Τις βραδυνές ώρες στο βόρειο Αιγαίο οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τα 5 με 6 Μποφώρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δευτέρα - 17/10/2016
Νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών αναμένονται σε Μακεδονία , ανατολική Θεσσαλία , Σποράδες , Εύβοια , κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και ανατολική Πελοπόννησο , από τις πρωινές ώρες. Ο βαρύς φθινοπωρινός καιρός θα διαρκέσει μέχρι και αργά το απόγευμα στις προαναφερθείσες περιοχές με πιθανότητα το απόγευμα να μετακινηθούν ελαφρώς δυτικότερα. Πιθανότητα υπάρχει και για σποραδικές καταιγίδες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο το μεσημέρι και το απόγευμα.  Στη δυτική Ελλάδα (δυτική Στερεά Ελλάδα , Ηπειρος , Επτάνησα) , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις νυχτερινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως και θυελλώδεις βορειοανατολικοί , με ένταση 5 έως 7 Μποφώρ , ίσως τοπικά τα 8 Μποφώρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Οι θυελλώδεις άνεμοι θα διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο Ιόνιο από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 stavros7ano-neapoli 16-10-2016 12:12
καλη επιτυχια!!!!!
Παράθεση
 
 
#2 Pindos man 16-10-2016 16:06
Καλη επιτυχια Στελιο!Παντα η προγνωση σου με λεπτομερεια και συνοδεια χαρτων!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση