Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 158 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Συνέχεια της κακοκαιρίας "Βίκτωρ" για την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Ελλάδα

Συνέχεια της κακοκαιρίας "Βίκτωρ" για την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Ελλάδα

sat24-17-01-2017



Συνεχίζει να απασχολεί τις τελευταίες 2-3 ημέρες ο εγκλωβισμός του βαρομετρικού συστήματος στη κεντρική Μεσόγειο , τις χώρες των Βαλκανίων και των χωρών της κεντρικής Ευρώπης με βροχές και πολλές χιονοπτώσεις αλλά και τσουχτερό κρύο στα βορειοδυτικά Βαλκάνια.
Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας , με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά της δυτικής - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

victor-X
gfs z500 mslp eu 3-17-01-2017
gfs z500 mslp eu 7-17-01-2017


Ας δούμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες.


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017:

ellada-18-01-2017

Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας από τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου , πιθανόν και στα ημιορεινά της βόρειας Πελοποννήσου , στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της οροσειράς της Πίνδου και όλων των ορεινών τμημάτων της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας , στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας ενώ πιθανότητα για χιονοπτώσεις με ισχυρή ένταση σε χαμηλό / πεδινό υψόμετρο θα έχουν οι περιοχές στα βόρεια τμήματα της Ήπειρου , της δυτικής Μακεδονίας , της δυτικής Θεσσαλίας και στα κεντρικά / βόρεια τμήματα της Θράκης έως τα 100-300μ. υψόμετρο.

Στα νησια του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές.  Στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλός με τοπικές νεφώσεις.
Από τις βραδυνές ώρες , νέο σύστημα βροχοπτώσεων με συνοδεία τοπικών καταιγίδων κυρίως στα θαλάσσια / παραθαλάσσια τμήματα θα ξεκινήσει από τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και μέσα στις μεταμεσονύκτιες ώρες θα επεκταθούν βόρεια στις υπόλοιπες περιοχές , όπως στη Στερεά Ελλάδα , τη Θεσσαλία , την Ήπειρο και τη δυτική - κεντρική Μακεδονία. Ενδεχομένως η ένταση των βροχοπτώσεων να δημιουργήσει τοπικά προβλήματα στη δυτική Ελλάδα / Επτάνησα , στη Θεσσαλία και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Σημειώνεται πως οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν σε ισχυρή ένταση σε όλα τα ημιορεινά / ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας .

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως 8 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5-6 Μποφώρ με ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά επίπεδα στη κεντρική και νότια Ελλάδα ενώ πτώση θα παρατηρηθεί μέσα στη διάρκεια της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια.


Αττική:
Άστατος καιρός με βροχές κατά περιόδους και λίγα έως μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα δυτικά του νομού έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Τη νύχτα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα νέου γύρου βροχοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος του νομού με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.

Οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με ενίσχυση και στροφή σε νότιους - νοτιοδυτικούς έως τοπικά τα 7 Μποφώρ αλλά με εξασθένηση από το ξημέρωμα της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Θεσσαλονίκη:
Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τμήματα. Μερική βελτίωση προβλέπεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες , ενώ το βράδυ θα καταστεί ξανά άστατος καιρός με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά - ορεινά τμήματα του νομού από τα 500-700μ. και πάνω.

Οι άνεμοι από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφώρ. Το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 Μποφώρ τοπικά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή.


Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Πέμπτη από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα. Συγκεκριμένα βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα πεδινά κεντρικής / ανατολικής Θεσσαλίας , κεντρικής - ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας αλλά και τα νησιά του ανατολικού / βορειοανατολικού Αιγαίου , τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας - Μακεδονίας και της Θράκης , με πιθανότητα στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη και τη δυτική Θεσσαλία τα υψόμετρα χιονόπτωσης να είναι έως και τα πεδινά τμήματα μεταξύ 200-400μ.
Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στα Επτάνησα και σε τμήματα της δυτικής Στερεάς Ελλάδας με μπόρες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Καλύτερος ο καιρός σε Κρήτη - Πελοπόννησο και ανατολική Στερεά Ελλάδα μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.  Στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ τοπικά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια τμήματα.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
+1 #1 Pindos man 18-01-2017 00:09
Καλη επιτυχια Στελιο,καθημερι νη αναλυτικη μετεοπρογνωση!! !
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση