Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 152 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τη Δευτέρα 23/1 έως την Τετάρτη 25/1 κι εκτίμηση καιρικών συνθηκών για την Πέμπτη 26/1 και την Παρασκευή 27/1

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τη Δευτέρα 23/1 έως την Τετάρτη 25/1 κι εκτίμηση καιρικών συνθηκών για την Πέμπτη 26/1 και την Παρασκευή 27/1

introductive image

Κακοκαιρία και πάλι αναμένεται να μας απασχολήσει αύριο το πρωί, από τα νοτιοδυτικά τμήματα, με σταδιακή εκδήλωση βροχών και καταιγίδων. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Τρίτη σχεδόν όλη τη χώρα και κατά τόπους θα είναι έντονα, με κίνηση ανατολική.

Το σχετικό βαθύ χαμηλό (L), το οποίο βρίσκεται στην Τυρρηνική θάλασσα, συνοδευόμενο από συνεσφιγμένο μέτωπο (απεικονίζεται με μωβ χρώμα), αναμένεται να μας επηρεάσει και θα είναι «υπεύθυνο» για την αλλαγή του καιρού στη χώρα μας, με πολλές βροχές και ενισχυμένους νοτιάδες. Σταδιακά από την Τετάρτη το απόγευμα, θα ακολουθήσει το ψυχρό μέτωπο (απεικονίζεται με μπλε χρώμα), ενισχύοντας τους βοριάδες στο Αιγαίο και ρίχνοντας τη θερμοκρασία.

xarths epifaneias

Παρακάτω βλέπουμε το κέντρο του βαθέως χαμηλού μέσα στο Αιγαίο (1009 hpa)

xamhlo

Δευτέρα 23/1/2017

Καιρός: ήδη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, θα παρατηρούνται νέφη stratus (στρώματα), τα οποία θα είναι χαμηλά, καθώς και μεσαία νέφη altostratus (υψιστρώματα), τα οποία θα δίνουν διάσπαρτες, ασθενείς και τοπικές βροχές στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, στα παράκτια της Θεσσαλίας και στις Σποράδες.

Δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η Χαλκιδική, κυρίως όμως με τη μορφή ψεκάδων, λόγω της χαμηλής νέφωσης και της περιορισμένης ορατότητας που θα επικρατεί. Πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις («πασπάλισμα») στα ημιορεινά των τμημάτων αυτών, κατά μέσο όρο, πάνω από τα 400-600 μέτρα, στα βορειότερα και νοτιότερα τμήματα αντίστοιχα.

Τις πρωινές ώρες, θα υπάρξει σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά, με εκδήλωση βροχών, αρχικά ασθενούς έντασης, που θα ενταθούν σταδιακά. Όσο προχωράμε προς το βράδυ, θα έχουμε έντονα φαινόμενα (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) στη νότια-νοτιοανατολική Πελοπόννησο, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Άνεμοι: στα δυτικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφώρ και στο Ιόνιο 8 μποφώρ, με γρήγορη ενίσχυση στα 9 και τοπικά για λίγο έως 10 μποφώρ, στα ανοιχτά τμήματα!

Στα βόρεια, θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά μέχρι 7 μποφώρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Στα ανατολικά, θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφώρ

Θερμοκρασία: σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

Deutera 23-1-2017

Τρίτη 24/1/2017

Καιρός: θα είναι μια «δύσκολη» καιρικά ημέρα, καθώς θα έχουμε έντονα φαινόμενα, με τη μορφή βροχών και καταιγίδων, οι οποίες θα παρατηρούνται στις περιοχές που απεικονίζονται στο χάρτη, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά. Δε φαίνεται να επηρεάζεται στην αρχή της ημέρας, η κεντρική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Γρήγορα όμως κι εδώ, ο καιρός θα επιδεινωθεί, θα καταστεί μουντός, με βροχές. Τα υψόμετρα χιονόπτωσης απεικονίζονται στο χάρτη.

Άνεμοι: στα δυτικά, θα έχουμε και πάλι προβλήματα με τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, που θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφώρ στα ανοιχτά του Ιονίου. Γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν, μην ξεπερνώντας τα 7 μποφώρ, ήδη από τα ξημερώματα.Στα βορειότερα θα επιμείνουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι, με εντάσεις 6-7 μποφώρ. Στο διάστημα 10-11 η ώρα, οι άνεμοι δε θα δημιουργούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, με περαιτέρω μάλιστα εξασθένηση.

Στα βόρεια τμήματα, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5-6 μποφώρ.

Στα ανατολικά, θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6-7 και τοπικά στις Κυκλάδες 8 μποφώρ. Σταδιακά, θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο, ωστόσο δεν αποκλείουμε να δημιουργούνται προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Θερμοκρασία: σε παρόμοια επίπεδα

Trith 24-1-2017

Τετάρτη 25/1/2017

Καιρός: διάσπαρτες τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειώνονται στα παράκτια τμήματα της δυτικής Ελλάδας. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλώνονται βροχές μέτριας έντασης. Κακοκαιρία θα έχουμε στην περιοχή του Αιγαίου, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες. Παρόλο που τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στις περιοχές αυτές κι ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά, οι βροχές θα επιμείνουν στα δυτικά τμήματα, ενώ φαίνεται να επηρεάζεται κι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια. Τα υψόμετρα χιονόπτωσης απεικονίζονται στο χάρτη.

Άνεμοι: στα δυτικά τμήματα περιμένουμε ανατολικούς ανέμους στα βορειότερα, που θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέσα στην ημέρα, με εντάσεις όχι παραπάνω από 5 μποφώρ, ενώ στα νοτιότερα, θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία 5-6, με 7αρια να παρατηρούνται στη θάλασσα των Κυθήρων.

Στα ανατολικά τμήματα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα κεντρικά και βόρεια 6-7 μποφώρ και βορειοδυτικοί στα νότια, όχι παραπάνω από 5 μποφώρ

Θερμοκρασία: σε κανονικά επίπεδα

Tetarth 25-1-2017

Πέμπτη 26/1/2017 (τάση καιρού)

Καιρός: το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο, με βροχές στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά (Φθιώτιδα). Βροχές και πιθανές καταιγίδες θα έχουμε στα δυτικά παράκτια, όπως επίσης και στην περιοχή του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, με την Κρήτη να δέχεται τα περισσότερα ύψη βροχής.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4-5 μποφώρ και στα νοτιότερα τμήματα 6-7 μποφώρ (κυρίως στη θάλασσα Κυθήρων).

Στα ανατολικά, θα έχουμε βορειοανατολικούς ανέμους στα κεντρικά και βόρεια τμήματα 6-7 μποφώρ και βορειοδυτικούς ανέμους στα νότια, 5-6 μποφώρ

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα ανατολικά τμήματα, δε θα ξεπεράσει τους 3-4 στα βαθμούς στα πεδινά της βόρειας χώρας, τους 12-13 στα δυτικά, τους 7 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 10-11 στο Αιγαίο

Παρασκευή 27/1/2017 (τάση καιρού)

Καιρός: πάμε σε ηπιότερες καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα να είναι εξασθενημένα πια και μάλιστα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα παρατηρούνται κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα (περιοχές που «βλέπουν» στο Αιγαίο), στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4-5 μποφώρ και τοπικά 6, ενώ στα νοτιότερα τμήματα, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 7-8 μποφώρ, κυρίως στη θάλασσα των Κυθήρων.

Στα ανατολικά, θα έχουμε βορειοανατολικούς ανέμους στα κεντρικά και βόρεια τμήματα 6-7 και τοπικά 8 μποφώρ, ενώ στα νοτιότερα, θα έχουμε βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους 7-8 και τοπικά 9 μποφώρ

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Στα βόρεια έως 2 βαθμούς, στα δυτικά έως 10 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 6 και έως 10 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο

Γενικά συμπεράσματα αυτής της κακοκαιρίας:

  • Θα επηρεαστούμε από ένα σχετικά βαθύ χαμηλό, το οποίο θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά, με πολύ ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όσοι θα κινηθείτε στο Ιόνιο αύριο και μέχρι την Τρίτη το πρωί, θα υπάρχουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
  • Βροχές, τοπικά ισχυρές, θα παρατηρηθούν αύριο στην περιοχή της Πελοποννήσου κι αργότερα του Ιονίου. Σημαντικά θα είναι τα ύψη βροχής τη νύχτα, με την αλλαγή της ημέρας προς την Τρίτη. Προσοχή την Τρίτη, θα έχουμε σημαντική κακοκαιρία στη χώρα μας. Πάντως, πολύ γρήγορα θα κινηθεί ανατολικότερα το χαμηλό, με αποτέλεσμα τη σταδιακή ύφεση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
  • Πυκνά χιόνια θα σημειώνονται στις ορεινές-ημιορεινές περιοχές, όπου αναμένεται να ευνοηθούν τα χιονοδρομικά μας, με αξιόλογες ποσότητες φρέσκου χιονιού. Όσοι θα κινηθείτε σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου, να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Από την Πέμπτη, ο καιρός θα γίνει χειμωνιάτικος, με επικράτηση ενισχυμένων βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας. Τα χιόνια θα σημειώνονται σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές στα νότια τμήματα (Πελοπόννησος) και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα ωστόσο, θα είναι πιο εξασθενημένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα.
Επιμέλεια: Σπύρος Ζαπάντης (Weatherman)

Σχόλια   

 
+1 #1 broxarios 23-01-2017 11:55
καλησπερα καλη σου επιτυχια πες στο τιμ του σαιτ να με ξεμπαναρουν διοτι για καποιον λογο με μπαναρε καποιος
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση