Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 119 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Έρχονται βροχές διαρκείας -Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 10/2-11/2/21017

Έρχονται βροχές διαρκείας -Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 10/2-11/2/21017

 

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο και αυτό από τα δυτικά μας έχει αρχίσει και οργανώνεται στην κεντρική Μεσόγειο ανάμεσα στην Σικελία και τη Σαρδηνία ακολουθώντας ελαφρώς νοτιοανατολική πορεία περνώντας στα σύνορα Κρήτης και Λιβυκού πελάγους για να καταλήξει νοτιοανατολικά της Κρήτης όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα .

gfs-0-12

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του καιρού από σήμερα αργά το βράδυ και προς  το ξημέρωμα της Παρασκευής μέχρι και το απόγευμα-βράδυ του Σαββάτου, με βροχές αρκετές κυρίως στην Δυτική Κεντρική και Νότια Ελλάδα με έμφαση στα θαλάσσια τμήματα του Ιονίου ,την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες,τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στην Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι ελάχιστα με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εντοπίζεται στην δυτική Μακεδονία.Ασθενείς τοπικές βροχές εντοπίζονται ήδη στο Ιόνιο και την Κεντρική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

Παρασκευή 10/2/2017: Ήδη από αργά το βράδυ της Πέμπτης και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής οι βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους κεντρικό ηπειρωτικό κορμό οι οποίες θα είναι κατά βάση ασθενούς έντασης. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη δυτική Μακεδονία την Θεσσαλία την κεντρική Στερεά (Ευρυτανία,Φωκίδα και Φθιώτιδα )και γενικώς στις ανατολικές παρυφές της οροσειράς της Πίνδου.  Όσο προχωρούμε μέσα στη μέρα το χαμηλό θα κινείται ανατολικά φτάνοντας στα ανοιχτά του Ιονίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από το μεσημέρι και μετά οι βροχές να επεκταθούν και να αρχίζουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ιονίου την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου ,την ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής) τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το απόγευμα και τα Δωδεκάνησα. Οι βροχές όπως έχουμε αναφέρει θα έχουν διάρκεια . Οι άνεμοι από σήμερα το βράδυ αλλά και την Παρασκευή θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως έως και 8bf ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως  6-7bf. H θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια στους 8-9 βαθμούς °C στους 11-12 °C βαθμούς στα νότια ηπειρωτικά και στους 15-16 βαθμούς °C στα νησιωτικά τμήματα και την Κρήτη (μέγιστες τιμές). 

Σάββατο 11/2/2017: Από το βράδυ της Παρασκευής και προς ξημέρωμα του Σαββάτου οι βροχές θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όταν και το χαμηλό θα περνάει νότια της Κρήτης.Οι βροχές το ξημέρωμα θα είναι κατά τόπους έντονες κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και των Κυκλάδων. Όσο θα προχωρούμε μέσα στη μέρα και το χαμηλό θα λάβει την τελική του θέση στα ανοιχτά νοτιοανατολικά της Κρήτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη . Ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα με πιθανότητα ίσως τοπικών ασθενών βροχών στην Κεντρική Ελλάδα. Από αργά το βράδυ και προς την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα αφού τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν στο Ιόνιο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 5-6bf ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 8bf ίσως και 9bf.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση λόγω του ενισχυμένου βορείου ρεύματος και θα κυμανθεί στους 6-7 βαθμούς °C στα Κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά στους 8-9 βαθμούς °C στα νότια Ηπειρωτικά και στους 13-14 βαθμούς °C στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλονίκη: Η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να επηρεάζεται τόσο από το σύστημα βροχοπτώσεων καθώς και θα δεχθεί βροχοπτώσεις ασθενείς αν και εφόσον τα γεμάτα υγρασία νέφη των μεσαίων στρωμάτων της ατμόσφαιρας καταφέρουν και περάσουν την οροσειρά της Πίνδου. Σε άλλη περίπτωση το μόνο που θα έχει θα είναι συννεφιά υψηλών στρωμάτων καθιστώντας απλά νεφοσκεπή τον ουρανό της Θεσσαλονίκης χωρίς φαινόμενα. 

*Καταιγίδες είναι πιθανές να εκδηλωθούν μόνο στις νότιες Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη και μόνο την Παρασκευή το βράδυ καθώς δεν είναι μεγάλα τα ποσά αστάθειας.

**Οι χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι πυκνές θα εντοπίζονται από σήμερα το βράδυ και την Παρασκευή στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας σε υψόμετρο περίπου 900-1000 μ. ενώ από το βράδυ της της Παρασκευής και το Σάββατο τα υψόμετρα θα κατέβουν 500-600 μ. στα κεντρικά και βόρεια και στα 900-1000 μ. στα νότια ηπειρωτικά  (Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο χιονοπτώσεις θα δεχθεί κατά πάσα πιθανότητα και η Πάρνηθα από τα 900-1000 μ.). 

Επιμέλεια: Θωμάς Μουδούρης (tom13)

ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ!!!

Σχόλια   

 
+3 #1 Stelios_F 09-02-2017 15:55
Καλορίζικος.
Καλη επιτυχία στο προγνωστικό τομέα του Club , Θωμά
Παράθεση
 
 
+3 #2 ringo2 09-02-2017 17:43
καλη επιτυχια θωμα
Παράθεση
 
 
+3 #3 orestomania 09-02-2017 18:06
ωραιος ο νεος!!
Παράθεση
 
 
+3 #4 Pindos man 09-02-2017 19:41
Μπραβο Θωμα,καλη επιτυχια και καλη αρχη...το χεις...!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση