Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 140 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Η Εξέλιξη Του Καιρού Στην Δυτική Ελλάδα & Στην Πάτρα Μέχρι Το Τέλος Της Εβδομάδας (Έως 19/2)

Η Εξέλιξη Του Καιρού Στην Δυτική Ελλάδα & Στην Πάτρα Μέχρι Το Τέλος Της Εβδομάδας (Έως 19/2)

Η εξέλιξη του καιρού στην Δυτική Ελλάδα & στην Πάτρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας (έως 19/2)

15002234 962355990541130 7526025860327816793 o

Πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων (αντικυκλώνας) βρίσκεται εγκατεστημένο στην περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης καλύπτοντας μέχρι και το σύνολο σχεδόν της Σκανδιναβικής χερσονήσου-(μαύρος κύκλος)-.Παράλληλα το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέαζε τις τελευταίες ημέρες μέρος της δυτικής και βορειοδυτικής Ευρώπης,δίνοντας βροχοπτώσεις στην Ιβηρική Χερσόνησο και χιονοπτώσεις στην Μεγάλη Βρετανία,έχει αρχίσει να υποχωρεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό συνεχώς εξασθενούμενο-(μαύρο βέλος)-.

gfs 0 36 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy


Από τα μέσα της εβδομάδας το προαναφερθέν εκτενές πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων θα κινηθεί νοτιότερα,ελαφρώς εκφυλιζόμενο,και θα εδραιωθεί πάνω από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης,συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας-(χάρτης 2)-.Η εδραίωσή του αυτή δεν θα επιτρέψει την κίνηση οποιουδήποτε βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή του Ατλαντικού προς την Ευρώπη και κατ'επέκταση προς την περιοχή της κεντρο-ανατολικής Μεσογείου,χαρίζοντάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας καλές καιρικές συνθήκες.

gfs 0 78 copy copy

Τάσεις υποχώρησης του αντικυκλωνικού αυτού πεδίου υπάρχουν προς το τέλος της εβδομάδας με πιθανότητα να επισκεφθεί την περιοχή της Αδριατικής κάποια αβαθής ύφεση δίνοντας στην δυτική-βορειοδυτική χώρα πρόσκαιρα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω αναμένουμε στην Δυτική Ελλάδα, επικράτηση αίθριου καιρού με μόνη παραφωνία κατά τόπους αραιές συννεφιές μέχρι και την Παρασκευή,ενώ όπως προαναφέρθηκε υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρα φαινόμενα βροχοπτώσεων στην δυτική-βορειοδυτική χώρα μέσα στο Σ/Κ.

Όσον αφορά την θερμοκρασία,αναμένεται να φθάσει ως προς τις μέγιστες τιμές της στα πεδινά-παρθαλάσσια τμήματα τους 12-13oC κατά την διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης,ενώ μικρή άνοδος αναμένεται για το υπόλοιπο της εβδομάδας με τις μέγιστες να ανέρχονται κατά μέσον όρο στους 14-15oC.

Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν βόρειοι στο Ιόνιο στα 3-4bf με ενδεχόμενη εξαίρεση το πρώτο μισό της Πέμπτης οπότε και αναμένεται πρόσκαιρη ενίσχυσή του.Σταδιακή στροφή αυτών σε πιο νότιους από την Παρασκευή και μετά.


Αναφορικά με την Πάτρα δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό με γενικά βελτιωμένο καιρό και τοπικές νεφώσεις μέχρι και την Παρασκευή,ενώ μικρότερη παρουσιάζεται εδώ,απ'ότι στα δυτικά-βορειοδυτικά,σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα, η πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχοπτώσεις μέσα στο Σ/Κ.

Ο υδράργυρος,σχετικά με τις μέγιστες τιμές του θα αγγίξει τους 12-13oC την Τρίτη και την Τετάρτη,ενώ για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα ανέλθει στους 14-15oC.Οι ελάχιστες θα παραμείνουν κάτω των 10oC.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα 3-4bf,ενώ στην περιοχή του Ρίου κατά την διάρκεια της Τρίτης και της Πέμπτης θα παρουσιαστούν πιο ενισχυμένοι φθάνοντας τα 6-7bf.Στροφή αυτών σε πιο νότιους από την Παρασκευή και μετέπειτα.


Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης

&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση