Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 219 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Άστατος ο καιρός προσεχώς στη χώρα-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 19-22 Φεβρουαρίου 2017

Άστατος ο καιρός προσεχώς στη χώρα-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 19-22 Φεβρουαρίου 2017

Άστατος καιρός θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις βροχές σε μεγάλο μέρος της επικράτειας τους ισχυρούς νότιους ανέμους στο Αιγαίο αλλά και τις καλές για την εποχή θερμοκρασίες.
177868-800px-Rain ot ocean beach
Στο σύστημα υψηλών πιέσεων που επικρατούν στη χώρα μας αιτία της επερχόμενης διαταραχής είναι ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έχει ήδη οργανωθεί στην περιοχή Αδριατικής θάλασσας και θα ακολουθήσει ανατολική-νοτιοανατολική πορεία για να σχηματίσει την τελική του θέση στο βόρειο Αιγαίο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα-βράδυ με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά κυρίως ενώ από την Κυριακή οι βροχές θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην παρακάτω εικόνα γίνεται αποτύπωση της κίνησης του χαμηλού:
z500-19-21-2-2107
Πιο αναλυτικά:
Κυριακή 19/2/2017: Ήδη από σήμερα το απόγευμα-βράδυ οι βροχές θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους ασθενείς κυρίως στα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα της χώρας τα νησιά του Ιονίου καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Ο καιρός θα συνεχιστεί σε αυτό το μοτίβο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής . Από εκεί και πέρα και ενώ το αβαθές χαμηλό θα προσεγγίζει την ελληνική επικράτεια οι βροχές θα επεκταθούν πολύ γρήγορα από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην κεντρική και βόρεια χώρα(βροχές θα έχουμε από νωρίς το πρωί και στη Θεσσαλονίκη) και μέχρι το μεσημέρι θα έχουν επηρεάσει ακόμα και τη Θράκη . Στη νότια Ελλάδα περισσότερη έμφαση θα δοθεί στην δυτική Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η μέρα θα συνεχιστεί σε αυτό το μοτίβο μέχρι και το τέλος της.Η θερμοκρασία σε καλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα βόρεια κοντά στους 12°C-13°C,στα κεντρικά και νότια στους 14°C-15°C, ενώ στα νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16°C ίσως και τους 17°C. Oι άνεμοι θα πνέουν την Κυριακή στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5bf ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες ισχυροί εντάσεως έως 7bf και τοπικά ίσως και 8bf.
Δευτέρα 20/2/2017: Από αργά το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα οι βροχές θα συνεχιστούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου την δυτική Στερεά την κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από τα ξημερώματα όμως και καθώς το βαρομετρικό χαμηλό(ψυχρό μέτωπο) θα έχει εδραιωθεί στην περιοχή του βόρειου Αιγαίου όπου και θα ακολουθήσει ανατολική πορεία για να ενωθεί με ένα αβαθές χαμηλό στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας, θα έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός να αρχίσει να βελτιώνεται από τα βορειοδυτικά με τις βροχές να εντοπίζονται στην δυτική Ελλάδα  την κεντρική και ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής) καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μέχρι απόγευμα οι βροχές θα έχουν περιοριστεί κυρίως στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5-6bf και από το βράδυ βόρειοι-βορειοδυτικοί 4bf και στα ανοιχτά 5 bf και στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6-7bf ενώ από το απόγευμα θα εξασθενίσουν και θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4bf.
Τρίτη 21/2/2017: Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα με καλές καιρικές συνθήκες σε όλη την ηπειρωτική χώρα ενώ οι βροχές θα εντοπίζονται μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου( Σάμος,Κάλυμνος,Ικαρία Αστυπάλαια) καθώς και τοπικές βροχές θα εντοπίζονται κατά περιόδους και στις Κυκλάδες. Υπάρχει μία πιθανότητα για την εκδήλωση όμβρων τοπικά στην δυτική Στερεά προς το απόγευμα. Σε γενικές γραμμές ο καιρός θα κυλήσει ομαλά σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη. 
Τετάρτη 22/1/2017: Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία ο καιρός την Τετάρτη θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πιο βαρύ καιρό όμως από το ύψος της Πελοποννήσου και νοτιότερα ενώ από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν βροχές στην περιοχή της Κρήτης τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στην περιοχή των νοτίων Κυκλάδων. Ο καιρός πάντως από το βράδυ θα βελτιωθεί και πάλι.Αιτία της διαταραχής θα είναι η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο ύψος της Σαρδηνίας το οποίο θα κινηθεί νότια της Κρήτης.
z500 crete
* Να σημειώσουμε ότι οι βροχές την Κυριακή θα είναι κατά τόπους έντονες (αρκετό νερό θα πέσει στην Αιτωλοακαρνανία , την Ευρυτανία, την Άρτα και το νομό Ιωαννίνων καθώς και στην Κεφαλλονιά την Λευκάδα την Ιθάκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου).Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν λόγω αστάθειας στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες και το Ιόνιο.Χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά της κεντρικής και Βόρειας χώρας την Κυριακή (ενδεικτικό υψόμετρο 1500 μ.) ενώ την Δευτέρα και πιο χαμηλά όπου υπάρχουν φαινόμενα.
** Όσον αφορά την Αττική για τις επόμενες ημέρες ήπιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες  με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια της Δευτέρας αλλά και προς το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη. Θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια όμως κατά η διάρκεια αυτών των ημερών ενώ ο καιρός μέσα στην εβδομάδα θα είναι πολύ καλός με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και απουσία φαινομένων. 
Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς (tom13)
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους !!!

Σχόλια   

 
+2 #1 ringo2 18-02-2017 15:57
καλη επιτυχια θωμα
Παράθεση
 
 
+2 #2 Penteli.nt 18-02-2017 18:27
Καλη επιτυχια Θωμμαρα... ;)
Παράθεση
 
 
+1 #3 Θανος K. 18-02-2017 22:43
Οκ όλα αυτά αλλά για το 3ημερο Καθαράς Δευτέρας ακόμα παίζουν τα προγνωστικά;
Παράθεση
 
 
#4 Thomas_M. 19-02-2017 12:32
Θάνος Κ. Ναι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει θα ενημερωθείτε εντός εβδομάδας για την εξέλιξη του καιρού ... κρατήστε ότι αρχικά μες τη βδομάδα θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα έχουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες :) !!
Παράθεση
 
 
+2 #5 Pindos man 20-02-2017 08:48
Καλη επιτυχια Θωμα!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση