Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 189 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Πρόγνωση Καιρού Πάτρας Και Δυτικής Ελλάδας 1-5/3 Και Τάση Έως 10/3-Πως Θα Μπει Η Άνοιξη

Πρόγνωση Καιρού Πάτρας Και Δυτικής Ελλάδας 1-5/3 Και Τάση Έως 10/3-Πως Θα Μπει Η Άνοιξη

Πρόγνωση Καιρού Πάτρας Και Δυτικής Ελλάδας 1-5/3 Και Τάση Έως 10/3-Πως Θα Μπει Η Άνοιξη

1720126

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Βόρειας Αδριατικής-(χάρτης1)-αναμένεται να κινηθεί ανατολικά-νοτιοανατολικά και να επηρεάσει αύριο τον καιρό της δυτικής,κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και μέσα στην Πέμπτη και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με φαινόμενα βροχών και καταιγίδων αλλά και χιονοπτώσεων στα ορεινότερα τμήματα.Η μεταβολή αυτή θα έχει χαρακτήρα express καθώς το χαμηλό γρήγορα μέχρι τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης θα έχει απομακρυνθεί από τον ελλαδικό χώρο.Καλοκαιρία στο σύνολο της χώρας το ερχόμενο Π-Σ-Κ,καθώς αντικυκλωνικό πεδίο αναμένεται να καλύψει την περιοχή μας-(χάρτης2)-.


gfs 0 12 copy copy copy copy copy

gfs 0 78 copy copy copy copy

Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας

Τετάρτη 1/3: Πρόσκαιρη μεταβολή στον καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τις πρωϊνές ώρες και από τα βορειοδυτικά με σταδιακή επέκταση σταδιακά σε όλη την δυτική Ελλάδα.Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται κατά την διάρκεια των απογευματινών και βραδυνών ωρών.Χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της δυτικής Ελλάδας.Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση με τις μέγιστες τιμές της να αγγίζουν τους 16-17oC,ενώ οι άνεμοι θα ονέουν στο Ιόνιο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 5-6bf.

Πέμπτη 2/3:Ημέρα βελτίωσης του καιρού με τα φαινόμενα να αποτελούν παρελθόν.Οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν τους 15-16oC και οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί στα 4bf και στα ανοιχτα 5bf.

Παρασκευή-Κυριακή 3-5/3:Καλές καιρικές συνθήκες σε όλη την δυτική Ελλάδα με ηλιοφάνεια,ασθενείς ανέμους δυτικών διευθύνσεων στο Ιόνιο και μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 17-18oC κατά μέσο όρο.



Πρόγνωση Καιρού Πάτρας


Τετάρτη 1/3:Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και κατά την διάρκεια των απογευματινών και βραδυνών ωρών θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις.Υπάρχει και το ενδεχόμενο πρόσκαιρης καταιγίδας.Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στο Παναχαϊκό όρος πάνω από τα 1500-1600 μέτρα.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11-16oC και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 και στο Ρίο 5bf.

Πέμπτη 2/3:Βελτιωμένος καιρός στην πόλη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9-16oC και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς.

Παρασκευή-Κυριακή 3-5/3:Τριήμερο καλοκαιρίας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί,τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και τον υδράργυρο τις μεσημβρινές ώρες να αγγίζει τους 17-18oC.Γύρω στους 10oC οι ελάχιστες τιμές του.

Τάση Έως 10/3:Τα μέχρι ώρας διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία,δείχνουν σαν τάση την επικράτηση κακοκαιρίας το διάστημα μεταξύ 7-10/3 με βροχές και καταιγίδες σε όλα τα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα και παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας,όχι σε ακραία επίπεδα σε καμία περίπτωση.Είναι αρκετά νωρίς για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης-Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση