Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 160 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Σοβαρή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες θα δώσει η συνέχεια του Μαρτίου αρχής γενομένης από τη Δευτέρα ενώ κακοκαιρία έρχεται από την Τρίτη-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 5-7/3/2017

Σοβαρή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες θα δώσει η συνέχεια του Μαρτίου αρχής γενομένης από τη Δευτέρα ενώ κακοκαιρία έρχεται από την Τρίτη-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 5-7/3/2017

 Ο Μάρτιος αν και ξεκίνησε με άκρως ανοιξιάτικες διαθέσεις με καλές θερμοκρασίες ελάχιστα πάνω από τις κανονικές τιμές και αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και διάυγειας  , δεν θα συνεχίσει αυτό το σκηνικό από την ερχόμενη και Δευτέρα και για σχεδόν ολόκληρη την υπόλοιπη εβδομάδα.Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι βροχές αρχής γενομένης από τη Δευτέρα ενώ σοβαρή κακοκαιρία θα μας επηρεάσει από την Τρίτη με ισχυρές βροχές σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και κατά τόπους καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Αιτία της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι ένα οργανωμένο σύστημα από την Ιταλία (χαμηλό βαρομετρικό πολύ πιθανό με κέντρο ακόμα και κάτω από τα 1000 hPa) που θα δημιουργήσει ένα τριπλό ψυχρό μέτωπο και θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.
2017-03-04 13.25.10
Πιο αναλυτικά:
Κυριακή 5 Μαρτίου 2017
5-3-2017
Ο καιρός την Κυριακή θα είναι καλός σε όλη τη χώρα με κάποιες αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα που από το βράδυ θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Η θερμοκρασία σε πολύ καλά επίπεδα θα κυμανθεί στους 17-20°C κατά τόπους. Οι άνεμοι στα πελάγη μέτριοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 3-4bf και στο Ιόνιο 4-5 bf. 
Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 
6-3-2017

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας ο καιρός πρώτα από τα βορειοδυτικά θα αρχίσει να βαραίνει και  εξαιτίας μιας όχι και τόσο ισχυρής ατμοσφαιρικής διαταραχής που θα κινηθεί από την κεντρική Μεσόγειο προς στα βορειοανατολικά Βαλκάνια θα έχουμε νωρίς το πρωί της Δευτέρας τοπικές βροχές ασθενούς χαρακτήρα κυρίως στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα την κεντρική Μακεδονία(ίσως και στη Θεσσαλονίκη) και ίσως τοπικές καταιγίδες στην δυτική Στερεά εξαιτίας της αστάθειας, ενώ από το βράδυ ενδέχεται να υπάρξουν και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ενισχυμένοι 6 και τοπικά ίσως και 7bf ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά εντάσεως 5-6bf.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

7-3-2017

Καθώς θα βαδίζουμε προς τα ξημερώματα της Τρίτης το βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει να προσεγγίζει τον Ελλαδικό χώρο . Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από τις πρώτες πρωινές ώρες να αρχίσουν οι βροχοπτώσεις οι οποίες θα σαρώσουν την Ελλάδα από την Δύση προς την Ανατολή μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Να σημειώσουμε ότι οι βροχές θα είναι έντονες στην δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο καθώς επίσης και στην ανατολική Στερεά ( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής). Εξαιτίας της αυξημένης αστάθειας θα υπάρξουν και καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Ελλάδα (και στην ΝΔκη Πελοπόννησο). Καταιγίδα πολύ πιθανόν να βγάλει και ο Σαρωνικός. Στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου θα είναι κάπως καλύτερα αρχικά ενώ από το μεσημέρι θα έχουμε και εκεί βροχές τοπικά ισχυρές ενώ προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα και για καταιγίδες στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως τις μέγιστες τιμές της ενώ οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις θα πνέουν στα πελάγη περίπου στα 5 τοπικά ίσως και 6 bf  ενώ στο Καρπάθιο πέλαγος οι άνεμοι ίσως αγγίξουν και τα 7bf.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου με βροχές κατά τόπους πολύ ισχυρές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα(η κακοκαιρία αφορά και την Αττική). Κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθούν και έκτακτα δελτία καιρικών φαινομένων όμως αναλυτικότερη ενημέρωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Ο καιρός πάντως δεν θα παρουσιάσει ουσιαστική βελτιώση πριν από το Σάββατο.

* Οι βροχές την Τρίτη θα έχουν έντονο χαρακτήρα και χρειάζεται ιδαίτερη προσοχή . Πέρα από τις καταιγίδες χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας(ενδεικτικό υψόμετρο 1300-1500μ.) ενώ υπάρχει και πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Kαλό Σαββατοκύριακο σε όλους !! 

Σχόλια   

 
+2 #1 panos_karditsa 04-03-2017 19:18
Εύγε καλη επιτυχία Θώμα εξαιρετική ανάλυση εύγε!!!
Παράθεση
 
 
+1 #2 michail 04-03-2017 20:58
Ωραίος Θωμά! Καλή επιτυχία!
Παράθεση
 
 
+1 #3 Pindos man 05-03-2017 19:09
Μπραβο Θωμα,σωστος και αναλυτικος!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση