Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 116 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Επιστρέφει το "καλό" πρόσωπο του Μαρτίου ύστερα από το πέρασμα της κακοκαιρίας με βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 12-14/3/2017

Επιστρέφει το "καλό" πρόσωπο του Μαρτίου ύστερα από το πέρασμα της κακοκαιρίας με βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 12-14/3/2017

Βελτιωμένος είναι ήδη ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις καλές καιρικές συνθήκες να έχουν επιστρέψει παρά τη σχετική ψύχρα που συνεχίζει να επικρατεί . Το πέρασμα της κακοκαιρίας άφησε μεγάλα ποσά υετού κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και τις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου που σε πολλές περιπτώσεις έφτασαν και ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά.Κάποιες βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν να απασχολούν την κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός όμως σταδιακά θα αρχίσει πάλι να  μαλακώνει με κανονικές όμως για την εποχή θερμοκρασίες.

spring-6

Πιο αναλυτικά:

Για τις επόμενες ώρες: Ήδη ο καιρός έχει παρουσιάσει βελτίωση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στην περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και εκεί όμως προς το βράδυ θα σταματήσουν. Από το αργά το βράδυ και προς τη Δευτέρα ένα σύστημα βροχοπτώσεων ασθενούς δυναμικής θα επηρεάσει περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (θα επηρεαστεί και η Θεσσαλονίκη) , της Θράκης και  του αν. Αιγαίου . 

 

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 

13-3-2017

 

Οι βροχές μέσα στη Δευτέρα θα έχουν περιοριστεί στη Θράκη και τα νησιά του αν Αιγαίου οι οποίες θα είναι ασθενείς και δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα περίπου στους 15°C κατά μέσο όρο. Τις πρωϊνές ώρες παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά-ημιορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι στα πελάγη μέτριοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 4-5bf και στο Ιόνιο 5-6 bf.

 

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

14-3-2017

 

Η μέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας  με εξαίρεση κάποιους όμβρους στην περιοχή της Θράκης ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μόνο αραιές νεφώσεις . Καθώς θα βαδίζουμε μες την μέρα και προς το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου την κεντρική και ανατολική Στερεά ,την ανατολική Πελοπόννησο καθώς και τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι βροχές θα είναι κατά βάση ασθενείς ενώ  τοπικές βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην Αττική . Γρήγορα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση προς το βράδυ. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το συγκεκριμένο σύστημα και θα απασχοληθούν μόνο από τοπικές νεφώσεις .Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5-6bf (τοπικά ίσως και 7bf) και στο Ιόνιο 4-5bf.

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς ( tom13)

Καλή εβδομάδα σε όλους!!!

Σχόλια   

 
+2 #1 Pindos man 14-03-2017 09:44
Μπραβο Θωμα,καλη επιτυχια!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση