Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 198 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Με καλό καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 17-19/3/2017 & Προοπτική του Καιρού για την επόμενη εβδομάδα

Με καλό καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 17-19/3/2017 & Προοπτική του Καιρού για την επόμενη εβδομάδα

O Μάρτιος έχει εξελιχθεί τις τελευταίες ημέρες σε έναν κατεξοχήν ανοιξιάτικο μήνα χωρίς να λείπει βέβαια η σχετική ψύχρα τις πρωϊνές και βραδυνές ώρες ενώ ο ήλιος κάνει το γνωστό παιχνίδι του με τα σύννεφα . Το σκηνικό του καιρού του επόμενου τριημέρου θα συνεχίσει να αντικατοπτρίζει την εδραίωση της άνοιξης στον ελλαδικό χώρο με καλές καιρικές συνθήκες και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει το σαββατοκύριακο τους 20°C και σε κάποιες περιοχές θα τους ξεπεράσει.

spring-005

 

Πιο αναλυτικά:

Για τις επόμενες ώρες: Νεφελώδης είναι ο καιρός αυτή την ώρα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας με νεφώσεις υψηλών στρωμάτων όμως άνευ σημασίας .Η δημιουργία αστάθειας  ίσως δώσει ασθενείς τοπικές βροχές στην περιοχή της Πελοποννήσου,της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς μικρής διάρκειας.Τοπικές βροχές σημειώνονται και στην νότια Αττική αυτή τη στιγμή. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

17-3-2017

 

Για την Παρασκευή γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα με κάποιες αραιές νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα ενώ υπάρχει πιθανότητα για  εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων στην περιοχή της Θράκης και τα νησιά αν. Αιγαίου νωρίς το πρωί. Γρήγορα όμως και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στους 15-16°C. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωϊνές ώρες στην βορειοδυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μέτριοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 4-5bf μεταβλητοί και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-4bf.

 

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

18-3-2017

 

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μόνο κάποιες αραιές νεφώσεις στην βόρεια Ελλάδα τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα αγγίξει σε κάποιες περιοχές και τους 19°C ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο αιγαίο νότιοι 4-5bf και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 3-4bf.

 

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

19-3-2017

 

Ο καιρός από το ξεκίνημα της ημέρας θα έχει κάποιες νεφώσεις από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα όπου τις πρωϊνές ώρες στην Θράκη ίσως είναι ικανές να αφήσουν τοπικές βροχές ασθενούς χαρακτήρα και μικρής διάρκειας(υπάρχει πιθανότητα για την εμφάνιση κάποιων μεμονωνομένων ηλεκτρικών). Ο καιρός όμως θα βελτιωθεί γρήγορα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα ξεπεράσει σε πολλές περιοχές της νότιας χώρας και τους 20°C . Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικά 2-3bf στο Ιόνιο από τα βορειοδυτικά 4-5bf ...Tην Κυριακή ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Μυρτώο πέλαγος περίπου στα 6-7bf. 

 

** Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού φαίνεται πως μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν στη χώρα μας . Από εκεί και πέρα μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί η οργάνωση ενός βαρομετρικού χαμηλού στο  ύψος του Τυρρηνικού πελάγους όπου φαίνεται να  κινείται προς τη χώρα μας και από την Τετάρτη θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως την δυτική Ελλάδα και κατ επέκταση και την υπόλοιπη χώρα. Φυσικά θα υπάρξει εκτενέστερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, μείνετε συντονισμένοι !!

 

Επιμέλεια : Μουδούρης Θωμάς (tom13) 

Σχόλια   

 
+2 #1 Pindos man 20-03-2017 07:26
Mπραβο Θωμα,Καλη Επιτυχια!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση