Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 225 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Συνεχίζονται οι μεσημεριανές αστάθειες στα ηπειρωτικά-Βελτίωση του καιρού από το Σάββατο το απόγευμα-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 5-9-4-2017 + Πρώτες ημέρες της Μ.Εβδομάδας!

Συνεχίζονται οι μεσημεριανές αστάθειες στα ηπειρωτικά-Βελτίωση του καιρού από το Σάββατο το απόγευμα-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 5-9-4-2017 + Πρώτες ημέρες της Μ.Εβδομάδας!

Το χαμηλό βαρομετρικό που μας  επηρεάζει σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες στα πιο υψηλά στρώματα τις ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τις τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας.Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού θα έχουμε από το Σάββατο το απόγευμα όπου υψηλές πιέσεις θα αρχίζουν να επηρεάζουν τη χώρα μας (υψηλό βαρομετρικό στα δυτικά Βαλκάνια) ,που μας εγγυώνται τις καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα μας. 

1 2

 

Πιο αναλυτικά: Για τις επόμενες ώρες καθώς τα ποσοστά αστάθειας είναι υψηλά θα σημειωθούν διάσπαρτες βροχές ή και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στην δυτική και κεντρική Στερεά την Θεσσαλία την δυτική Μακεδονία καθώς και στην κεντροβόρεια Πελοπόννησο, από την οποία ενδέχεται να επηρεαστεί με κάποιες τοπικές βροχές και η Αττική.

 

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

6-4-2017


Για αύριο το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο με σήμερα με κάποιες βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Στερεά την ΄Ηπειρο την Θεσσαλία την δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας(και στην Αττική) νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες όπου υπάρχει η πιθανότητα κάποιων όμβρων τοπικά.Στις νησιωτικές περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή κοντά στους 20°C ενώ οι άνεμοι μέτριοι μεταβλητοί  στα 4 με 5 μποφόρ.

 

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

7-4-2017

 

Την Παρασκευή ο καιρός θα πιο νεφελώδης σε όλη τη χώρα. Τις πρωϊνές ώρες και τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές με τη συνοδεία ηλεκτρικών θα εκδηλωθούν στη δυτική Στερεά την Ήπειρο την βόρεια Πελοπόννησο τη δυτική Θράκη και τα νησιά του αν. Αιγαίου ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλία  τον Έβρο καθώς και στο βόρειο Ιόνιο.Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2-4 βαθμούς από βορρά προς νότο εξαιτίας του βόρειου ανέμου που θα πνέει στο Αιγαίο μέχρι τα 4bf ενώ στo Ιόνιο μέχρι 6bf . Από το βράδυ αργά της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν ασθενείς στα ορεινά της Θράκης(ενδεικτικό υψόμετρο 900-1000 μ.)

 

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

8-4-2017

Το Σάββατο ο καιρός θα ξεκινήσει με κάποιες νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα δώσουν ξανά εξαιτίας της αυξημένης αστάθειας τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τη Θράκη. Από το απόγευμα όμως οι βροχές θα σταματήσουν και θα υπάρξει βελτίωση σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία στους 17-19°C . Παγετός θα σημειωθεί το πρωί στη Θράκη και τη βορειοδυτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 5-6bf.

 

Kυριακή των Βαϊων 

9-4-2017

Την Κυριακή των Βαϊων ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα με κάποιες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει τους 19-20°C και σε  κάποιες περιοχές ακόμα και 22-23°C. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ.

 

**Ο καιρός τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και την Μ.Τετάρτη με τα τελευταία στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται πως θα είναι καλός με κάποιες τοπικές νεφώσεις άνευ σημασίας... Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 22-23°C ενώ και οι άνεμοι στα πελάγη φαίνεται ότι θα είναι εξασθενημένοι.

 

Επιμέλεια :Μουδούρης Θωμάς (tom13) 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση