Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 157 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Στο δρόμο προς το Πάσχα - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 12 με 16 Απριλίου

Στο δρόμο προς το Πάσχα - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 12 με 16 Απριλίου

stavrosi

 

Μπήκαμε ήδη στο δρόμο της Μεγάλης Εβδομάδας , στη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή της Χριστιανοσύνης με τον καιρό να είναι στο μεγαλύτερο μέρος αυτής , σύμμαχος , χωρίς να λείπουν τα ψήγματα αστάθειας προς το τέλος της, όπου θα υπάρξουν τοπικές μπόρες - μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σε γενικές γραμμές προβλέπεται μέχρι και ανήμερα του Πάσχα ο καιρός να είναι σαφώς πολύ καλός και αντάξιος της Ανοιξιάτικης περιόδου , όπως περιληπτικά είχαμε περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο , βλέπε εδώ


gfs z500 mslp eu 3-12-04-2017 gfs z500 mslp eu 9-12-04-2017

 

gfs z500 mslp eu 13-12-04-2017  gfs z500 mslp eu 18-12-04-2017

 

gfs z500 mslp eu 23-12-04-2017


Το αβαθές βαρομετρικό σύστημα στη νοτιοανατολική Ευρώπη , ξηρό σύστημα κατά τ'άλλα , δίνει εκτεταμένες νεφώσεις κυρίως στο ανατολικό τμήμα της Ελλάδας με κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές που πολύ γρήγορα μέσα στη διάρκεια της Μ.Τετάρτης θα σταματήσουν. Παράλληλα μεμονωμένες καταιγίδες στη βορειοδυτική - κεντρική Ελλάδα θα κάνουν την εμφάνιση τους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ο καιρός θα συνεχίσει να ειναι καλός μέχρι και το Πάσχα , ενώ από το απόγευμα - βράδυ της ίδιας ημέρας , βαρομετρικό χαμηλό και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσει να επηρεάζει με τοπικές βροχές και καταιγίδες , όπου την Δευτέρα του Πάσχα θα είναι περισσότερες και σε αρκετά σημεία της χώρας.

Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη με τους βοριάδες να πνέουν μέχρι τα 5-6 Μποφώρ στο Ιόνιο και στο Κεντρικό - νότιο Αιγαίο. Από τη Κυριακή θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.


Ας δούμε τον καιρό αναλυτικά για τις επόμενες ημέρες:


ellada-12-04-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Μ.Τετάρτη 12/04/2017
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν στην ανατολική νησιωτική χώρα με λίγες ασθενείς παροδικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά καλός , ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες / μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία , τη Μακεδονία και τη Θράκη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4-5 Μποφώρ. Τοπικές θαλάσσιες αύρες θα υπάρχουν σε κλειστούς κόλπους.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.


Αττική:
Καλός καιρός με αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ
Η θερμοκρασία έως τους 20 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις , περισσότερες το μεσημέρι και το απόγευμα όπου θα δώσουν μπόρες - καταιγίδες. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ
Η θερμοκρασία έως τους 19-21 βαθμούς Κελσίου.



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Μ.Πέμπτη 13/04/2017

ellada-13-04-2017
Καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις στα βορειοδυτικά και τμήματα της ανατολικής χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες - καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής Πελοποννήσου , στα ορενά της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας και της Ήπειρου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις , στο Ιόνιο έως τα 5 Μποφώρ και στο Αιγαίο μέχρι τα 6 Μποφώρ. Σε πιο κλειστούς κόλπους θα επικρατήσει η θαλάσσια αύρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια , με το θερμόμετρο να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 23 βαθμών Κελσίου.


Αττική:
Αίθριος καιρός , ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις μέχρι τα 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία έως τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:
Αίθριος θα είναι ο καιρός καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας , με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις μέχρι τα 3 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Μ.Παρασκευή 14/04/2017

ellada-14-04-2017
Παρόμοιος θα είναι ο καιρός με την καλοκαιρία να συνεχίζει σε ολόκληρη τη χώρα , ενώ θα εμφανιστούν και οι γνωστές μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής - βόρειας Πελοποννήσου , στα ορεινά της Πίνδου (Ήπειρος - δυτική Μακεδονία - δυτική Θεσσαλία) και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας - δυτικής Θράκης. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις νυχτερινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο , όπως και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως τα 3 Μποφώρ , ενώ μόνο στα νοτιοανατολικά οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση έως τα 5-6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο φτάνοντας στις μέγιστες τιμές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Αττική:
Καλός ο καιρός με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές / απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά , όπου δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες ασθενείς βροχοπτώσεις.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως τα 3-4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια στην αρχή της ημέρας με αραιές νεφώσεις. Περισσότερες νεφώσεις αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα παροδικών βροχών.
Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως τα 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Μ.Σάββατο 15/04/2017

ellada-15-04-2017
Γενικά αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται νέες μπόρες / καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία , τη Μακεδονία , την Ήπειρο και τη Θράκη. Σημειώνεται ότι λόγω αυξημένης αστάθειας , οι μπόρες ενδεχομένως να έχουν δυνατή ραγδαιότητα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα .


Αττική:
Καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια του νομού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως τα 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 21 - 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:
Αρχικά καλός θα είναι ο καιρός στη συμπρωτεύουσα. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις που θα δώσουν μπόρες - καταιγίδες , ενδεχομένως με ραγδαιότητα. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως τα 3 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Κυριακή του Πάσχα 16/04/2017

ellada-16-04-2017

Η ημέρα της Λαμπρής θα εορταστεί σε γενικές γραμμές με καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα έως και το απόγευμα , οι οποίες έπειτα θα επεκταθούν και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα. Από τις απογευματινές - βραδυνές ώρες περιμένουμε επιδείνωση του καιρού και από τα βορειοδυτικά , με βροχές και τοπικές καταιγίδες , οι οποίες θα επεκταθούν μέσα στη διάρκεια της νύχτας και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας και στα υπόλοιπα τμήματα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα πελάγη με την ένταση τους να φτάνει τα 3 με 5 Μποφώρ , με ενίσχυση από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα των προηγούμενων ημερών.


Αττική:
Ο καιρός για το Πάσχα θα είναι καλός με αραιή συννεφιά , όπου ίσως γίνει ελαφρώς πυκνότερη το μεσημέρι και το απόγευμα , δίνοντας ένα μικρό "χάσιμο" του ήλιου.
Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως τα 4 Μποφώρ και από το απόγευμα - βράδυ από νότιες διευθύνσεις έως τα 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 21-23 βαθμούς Κελσίου


Θεσσαλονίκη:
Λίγο "χειρότερος" θα είναι ο καιρός στη συμπρωτεύουσα με νέφη αστάθειας να κάνουν την εμφάνιση τους αρκετά νωρίς και να δίνουν παροδικές βροχοπτώσεις , χωρίς να λείπουν και ορισμένα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το απόγευμα και κυρίως τη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως τα 3 Μποφώρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία έως τους 19 - 21 βαθμούς Κελσίου.




Να έχετε όλοι και όλες , καλή Ανάσταση , καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη.
(Να προσέχετε στο δρόμο)


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
+2 #1 ringo2 12-04-2017 12:42
καλη επιτυχια στελιο πολυ ωραια αναλυση
Παράθεση
 
 
+1 #2 Pindos man 12-04-2017 18:37
Μπραβο Στελιο,καλη επιτυχια!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση