Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 159 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04232024

Last updateΔε, 22 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Κακοκαιρία φθινοπωρινού τύπου (λίγο πριν το καλοκαίρι) - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 17-19/05/2017

Κακοκαιρία φθινοπωρινού τύπου (λίγο πριν το καλοκαίρι) - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 17-19/05/2017

IMG 20120227 165349


Συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο Νοέμβριο , παρά Μάιο , θα έχει ο καιρός τις επόμενες 2-3 ημέρες εξαιτίας της ψυχρής αέριας μάζας που ήδη στροβιλίζεται πάνω από τον Ελλαδικό χώρο. Οι βροχές θα είναι περισσότερο επικεντρωμένες από την οροσειρά της Πίνδου και στο μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών - ανατολικών ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών. Οι ενισχυμένοι βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα δημιουργήσουν κάποια προβλήματα στις τοπικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με την ένταση τους να φτάνουν τα 7-8 Μποφώρ σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη.
Παράλληλα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κατά 4-7 βαθμούς Κελσίου κάτω από το φυσιολογικό , με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η έκπληξη για τη συγκεκριμένη κακοκαιρία θα είναι οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα άνω των 1800-2000μ. στη κεντρική Ελλάδα.

Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες ημέρες:


ellada-17-05-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 17/05/2017

Νεφελώδης και βροχερός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών , όπως στη Στερεά Ελλάδα , την κεντρική / ανατολική Θεσσαλία , την Πελοπόννησο , αλλά και στα νησιωτικά τμήματα των Κυκλάδων , της Κρήτης και των νήσων του ανατολικού Αιγαίου. Λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα εντός του Αιγαίου πελάγους.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας

Οι άνεμοι στο Ιόνιο πέλαγος θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφώρ , τοπικά τα 8 στο κεντρικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με τη μέγιστη τιμή να φτάνει τους 22-24 βαθμούς Κελσίου. Αισθητό κρύο τη νύχτα στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

 

17-05-2017
Αττική:
Νεφελώδης / βροχερός θα είναι ο καιρός στο υπόλοιπο της ημέρας στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Βροχές διαρκείας θα παρατηρηθούν στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική.

Οι άνεμοι από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφώρ , τοπικά στα ανατολικά τα 7 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18-20 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Άστατος καιρός με λίγες τοπικές βροχές και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

ellada-18-05-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 18/05/2017
Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως στη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα με παροδικές νεφώσεις που γρήγορα και από το μεσημέρι , θα διαλυθούν.
Αντίθετα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα θα παραμείνει ο βροχερός καιρός , όπου θα επηρεάσει κυρίως τη κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια , τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο ,  τις Κυκλάδες , τη Κρήτη , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγες σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Από αργά το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα εστιάζονται εντός του Αιγαίου και στις νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα παραμείνουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 5 Μποφώρ. Στο Αιγαίο οι πολύ ισχυροί βοριάδες θα φτάσουν σε ένταση τα 7 με 8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα , ενώ στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

18-05-2017
Αττική:
Νεφελώδης / βροχερός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Βροχές διαρκείας θα σημειωθούν στη βόρεια Αττική και περιμετρικά των ορεινών όγκων κυρίως στα βόρεια. Από αργά τη νύχτα και προς την Παρασκευή οι βροχές θα σταματήσουν .

Οι άνεμοι από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ , τοπικά στα ανατολικά τα 7 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19-20 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Διάσπαρτες νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στο νομό.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22-24 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός θα συνεχίσει να δίνει και τη Παρασκευή (19/05) βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες , όμως έπεται βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος με την ηλιοφάνεια να είναι κυρίαρχη μέχρι και το μεσημέρι. Τις απογευματινές ώρες αναμένονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά καλός σε όλη τη χώρα , ενώ η Κυριακή έρχεται να δώσει εκ νέου βροχές και καταιγίδες κυρίως στο μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα (θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση).


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση