Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 201 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Εβδομάδα άστατου καιρού στα ηπειρωτικά - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23-25/05/2017

Εβδομάδα άστατου καιρού στα ηπειρωτικά - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23-25/05/2017

cumulonimbus-mike


Ενδιαφέρουσα πρόκειται να είναι η τρέχουσα εβδομάδα μέχρι και το τέλος της όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής εβδομάδας θα είναι οι ασταθείς καιρικές συνθήκες στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας , όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται να σημειωθούν καταιγίδες , κατά τόπους έντονες με πιθανή συνοδεία χαλαζόπτωσης.

Το κερασάκι στη καιρική τούρτα έρχεται με την περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από τη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή με περισσότερες βροχές και καιρικές συνθήκες που ξανά δεν θα θυμίζουν και πολύ τον μήνα Μάιο. Οι βοριάδες θα επιστρέψουν στα πελάγη με πτώση της θερμοκρασίας.


Ας δούμε αναλυτικά τον καιρό έως και την Πέμπτη:


ellada-23-05-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τρίτη 23/05/2017

Αρχικά καλός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος με λίγες τοπικές νεφώσεις στη κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα το πρωί.
Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά , συμπαγείς νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τμήματα των γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ηπείρου , Μακεδονίας , Θεσσαλίας , δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας , κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου και θα σημειωθούν μπόρες / καταιγίδες , τοπικά ισχυρές με πιθανή συνοδεία χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και τις απογευματινές ώρες , ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα συνεχιστούν κυρίως στο κομμάτι της Θεσσαλίας και κεντρικής Μακεδονίας με μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Στο Αίγαιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ και μόνο στο ανατολικό και νότιο τμήμα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25-26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Στις νησιωτικές περιοχές θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

23-05-2017
Αττική:
Ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες. Μέσα στις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα δυτικά / βορειοδυτικά τμήματα του νομού προς το απόγευμα. Τη νύχτα αραιές νεφώσεις θα επικρατούν στον Αττικό ουρανό.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν περισσότερες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες περιμετρικά του νομού , ίσως και εντός της πόλης στα ανατολικά τμήματα.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ το πρωί. Το μεσημέρι από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


ellada-24-05-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τετάρτη 24/05/2017
Καλός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και κεντρικής Μακεδονίας , όπου τις πρωινές ώρες αναμένονται λίγες σποραδικές καταιγίδες.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ο καιρός θα καταστεί αρκετά άστατος με συμπαγείς νεφώσεις στη Πελοπόννησο , τη κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα , τη Θεσσαλία , την Ήπειρο και τη Μακεδονία και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τη Θεσσαλία και τμήματα της Μακεδονίας όπου θα συνεχίσουν κάποιες λίγες μεμονωμένες μπόρες.
Στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στα πελάγη με ένταση έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα .

24-05-2017
Αττική:
Αραιές διάσπαρτες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν συμπαγείς νεφώσεις στα γύρω ορεινά και θα σημειωθούν μπόρες / καταιγίδες κυρίως στη δυτική - κεντρική και βόρεια Αττική με την ένταση τους να κορυφώνεται μέσα στο απόγευμα. Καταιγίδα αναμένεται το απόγευμα και εντός του λεκανοπεδίου στα βόρεια - κεντρικά και δυτικά τμήματα. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου , όμως στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στη συμπρωτεύουσα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν καταιγίδες περιμετρικά του νομού , ίσως και μέσα στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ellada-25-05-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Πέμπτη 25/05/2017

Τοπικές βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες σε Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με αραιές νεφώσεις στη δυτική και νότια Ελλάδα.
Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας , της Θεσσαλίας , της Μακεδονίας , της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες , τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και τις νυχτερινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με μικρότερη ένταση.
Από αργά τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά , νέα επιδείνωση θα λάβει χώρα επηρεάζοντας πρώτα τα βορειοδυτικά και μέσα στη διάρκεια της Παρασκευής και τις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και καταιγίδες.


Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

25-05-2017
Αττική:
Ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά και θα σημειωθούν μπόρες - καταιγίδες στη βόρεια Αττική. Τοπικοί όμβροι ίσως σημειωθούν και στα ανατολικά του νομού όπως και σε λίγα τμήματα στα δυτικά.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση


Όπως αναφέραμε η νέα επιδείνωση του καιρού που θα λάβει χώρα την Παρασκευή , θα συνοδευτεί από αρκετές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και την Κυριακή ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση εξαιτίας της επικράτησης των ισχυρών βοριάδων από τη Κυριακή έως και την επόμενη Τρίτη.

Σχόλια   

 
#1 Pindos man 23-05-2017 01:03
Mπραβο Στελιο,εξαιρετι κος οπως παντα με αναλυτικες περιγραφες! Καλη επιτυχια!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση