Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 184 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Συνέχεια του πολύ άστατου καιρού - Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση καιρού - Παρασκευή 26/05/2017

Συνέχεια του πολύ άστατου καιρού - Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση καιρού - Παρασκευή 26/05/2017

gfs z500 mslp eu 5-26-05-2017


Διατηρούνται οι ψυχρές αέριες μάζες στο μέσο στρώμα της τροπόσφαιρας με αποτέλεσμα να συνεχιστεί ο πολύ άστατος καιρός των τελευταίων ημερών και την Παρασκευή αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για την Παρασκευή θα είναι οι πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα , όπου θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κατά τόπους.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

 

ellada-26-05-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Παρασκευή 26/05/2017

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο , τη κεντρική Πελοπόννησο και τη κεντρική Μακεδονία , όπως επίσης βροχές κατά τόπους στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα.
Ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος καθώς οδεύουμε προς τις μεσημβρινές ώρες με την εμφάνιση καταιγίδων στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα , όπως στη Πελοπόννησο , τη Στερεά Ελλάδα , τη Θεσσαλία , , την Ήπειρο , τη Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους θα σημειωθεί χαλαζόπτωση.
Καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες και στα ορεινά της Κρήτης με πιθανή επέκταση τους και στις παράκτιες περιοχές, όπως επίσης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Το απόγευμα και προς τις πρώτες βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν περισσότερο στα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα , κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία , την ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο , τη Μακεδονία και τη Θράκη , όπου θα συνεχιστούν οι μπόρες. Τμήμα των συγκεκριμένων βροχοπτώσεων θα επηρεάσει και τις Κυκλάδες.
Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί μόνο στα δυτικά.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο μέχρι 5 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο νότιο τμήμα έως 5 Μποφώρ , ενώ στο βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια

26-05-2017
Αττική:
Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική από τις πρωινές ώρες όπου αναμένονται πιθανότατα τοπικές βροχοπτώσεις παροδικού χαρακτήρα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και έπειτα ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος με συμπαγείς νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους κυρίως στα δυτικά - βόρεια και ανατολικά του νομού και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές με πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις απογευματινές ώρες στις πραοαναφερθείσες περιοχές με περισσότερη ένταση , αλλά και διάσπαρτες καταιγίδες όπου θα εμφανιστούν από τα δυτικά - νοτιοδυτικά του Σαρωνικού κόλπου και θα επηρεάσουν τα νοτιοδυτικά της Αττικής αλλά και ενδότερα του λεκανοπεδίου κυρίως στα δυτικά - νότια και κεντρικά τμήματα.

Τη νύχτα διάσπαρτες βροχές ή καταιγίδες θα απασχολήσουν τα ανατολικά - βορειοανατολικά , ίσως και τα νοτιοανατολικά τμήματα της Αττικής , ενώ στα δυτικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 4-5 Μποφώρ . Το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Άστατος καιρός από την αρχή της ημέρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Ο άσχημος καιρός θα διατηρηθεί έως και τις βραδυνές ώρες με εναλλαγές παροδικών / ασθενών και ισχυρών βροχοπτώσεων .

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 κατσουνης 26-05-2017 06:53
καλη επιτυχια στελαρα!!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση