Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 180 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Για 7η συνεχόμενη ημέρα θα συνεχιστεί αύριο η αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη -Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 28-29-5-2017

Για 7η συνεχόμενη ημέρα θα συνεχιστεί αύριο η αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη -Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 28-29-5-2017

H ιδιαίτερα αυξημένη αστάθεια την τρέχουσα εβδομάδα σε συνδυασμό με τις σχετικά ψυχρές αέριες μάζες στα μεσαία στρώματα της ατμόσφαιρας έχουν δώσει ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας μας με πλήθος ηλεκτρικών εκκενώσεων καθημερινά, με αποκορύφωμα τη χθεσινή νύχτα που έδωσε μέχρι σήμερα το απόγευμα πάνω από 34.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις πάνω από τη χώρα μας( βλέπε http://images.blitzortung.org/History/2017/05/26/14/00/image_b_gr.png animation του τελευταίου 24ώρου) . Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί και αύριο αλλά και τη Δευτέρα με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι κατά τόπους ισχυρές.Το σκηνικό αυτό του καιρού θα κρατήσει ως και την Τρίτη ενώ από την Τετάρτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και θα μπούμε ξανά σε καλοκαιρινό κλίμα. 

sea-660 2

 

Πιο αναλυτικά:

Κυριακή 28 Μαίου 2017

28-5-2017

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη σχεδόν τη χώρα από τις πρωϊνές ώρες αφού οι νεφώσεις που θα κάνουν την εμφάνισή τους θα δώσουν βροχές και καταιγίδες ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά αρχικά και ύστερα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι βροχές θα έχουν και συνοδεία ηλεκτρικών όπως άλλωστε και όλη την περασμένη εβδομάδα . Στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση όσο βαδίζουμε προς το βράδυ. Από αργά το απόγευμα οι βροχές φαίνεται να επηρεάζουν και τα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα περίπου στους 20-22 βαθμούς τοπικά και λίγο περισσότερο ενώ οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5bf.

Στην Αττική βροχές θα εκδηλώνονται από τις πρωϊνές ώρες μέχρι και αργά το απόγευμα με πρόσκαιρα ανοίγματα και κλεισίματα του καιρού . Καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν περιμετρικά του λεκανοπεδίου και γύρω από τους ορεινούς όγκους χωρίς να αποκλείεται φυσικά και η πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία στους 20-21 βαθμούς .

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με κάποιες βροχές να εκδηλώνονται από το πρωί και μέσα στην πόλη. Υπάρχει πιθανότητα και για καταιγίδα κυρίως όμως γύρω από τους ορεινούς όγκους. Ο καιρός πάντως από το απόγευμα θα αρχίσει να βελτιώνεται ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς.

 

29-5-2017

 

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με την Κυριακή κάποιες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τα νησιά του αν. Αιγαίου και την Πελοπόννησο χωρίς ιδιαίτερη ένταση. Από το μεσημέρι οι βροχές θα αρχίσουν να επηρεάζουν και την Κρήτη καθώς και τα Δωδεκάνησα οπού θα εκδηλωθούν τοπικά και ισχυρές καταιγίδες. Από το απόγευμα βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν και στην περιοχή της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς καθώς και στο βόρειο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με νεφώσεις τοπικά αυξημένες που ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 21-23 βαθμούς ενώ οι βοριάδες θα ενισχυθούν λίγο και θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ.

 

**Ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και την Τρίτη με τις βροχές να συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες εξαιτίας τις αστάθειας, λιγότερες όμως πλέον μιας και θα αρχίσει να περιορίζεται. Από την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλη τη χώρα με τον ήλιο να κάνει και πάλι την εμφάνισή του , ενώ θα αρχίσει και η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας για να καταλήξουμε το Σαββατοκύριακο κοντά στους 31-32 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας δεν θα λείψουν οι τοπικές και πρόσκαιρες μπόρες στις ημιορεινές περιοχές πέριξ των ορεινών όγκων της χώρας!

 

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(Tom13)

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση