Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 207 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 3pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Η αστάθεια μας επισκέπτεται ξανά το τριήμερο το Αγίου Πνεύματος-Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 3-5-6-2017

Η αστάθεια μας επισκέπτεται ξανά το τριήμερο το Αγίου Πνεύματος-Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 3-5-6-2017

Ύστερα από μια εβδομάδα με καλές καιρικές συνθήκες, με μόνον τοπικές βροχές και καταιγίδες και θερμοκρασίες κοντά στους 32°C , σειρά θα πάρει ξανά ο άστατος καιρός για τις 3 επόμενες ημέρες με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πλήθος ηλεκτρικών. Αιτία της 3 ήμερης αυτής διαταραχής είναι τα διαδοχικά πλην αβαθή βαρομετρικά χαμηλά (κέντρο περίπου στα 1010-1013hPa) τα οποία θα προσεγγίζουν τον ελλαδικό χώρο από την Αδριατική αλλά και την Σικελία. Η μεγάλη διαφορά δε, της θερμοκρασίας μεταξύ των μεσαίων και  χαμηλών στρωμάτων της ατμόσφαιρας (κοντά στους 17-18°C στα 850hPa και κοντά στους -15°C στα 500hPa) θα πυροδοτήσουν την αστάθεια και πάλι στα ηπειρωτικά της χώρας.

diadoxika xamhla aba8h apo adritiki kai notio ionio mexri 1011hpa diatarraxh sta 850 188 va8moys -15 sta 500 eunooun thn asta8eia

 

Πιο αναλυτικά: Για τις επόμενες ώρες όπως φαίνεται ήδη πυρήνες κατακόρυφης ανάπτυξης μεγάλων υψομέτρων αναπτύσσονται κατά μήκος της Μακεδονίας και της Θράκης που αναμένεται να δώσουν βροχές και καταιγίδες στις προαναφερθείσες περιοχές οι οποίες έχουν τη δυναμική να φτάσουν ως το βράδυ μέχρι και το ύψος της βόρειας Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι πολύ καλός με καλοκαιρινό άρωμα και θερμοκρασία στους 31-33°C κατά τόπους.

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

3-6-2017

 

Ο καιρός το Σάββατο θα ξεκινήσει καλά αρχικά από τις προμεσημβρινές ώρες όμως νεφώσεις θα αναπτυχθούν πολύ γρήγορα και θα εκδηλωθούν βροχές ισχυρές και καταιγίδες στην δυτική ,κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι και μετά βροχές θα εκδηλωθούν και στην Ήπειρο ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το βράδυ στη Θράκη με τον καιρό να επιμένει στην δυτική και κεντρική Μακεδονία .Τις βραδυνές ώρες κάποιες βροχές θα δεχθεί και η περιοχή της Θεσσαλίας με τη συνοδεία ηλεκτρικών . Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός με κάποιες νεφώσεις τοπικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 28-31°C ενώ οι άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι κυρίως από βόρειες διευθύνσεις.

 

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

4-6-2017

 

Mέσα στη νύχτα του Σαββάτου βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην κεντρική Μακεδονία ενώ προς τα ξημερώματα της Κυριακής ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες (ισχυρά φαινόμενα στην περιοχή της Χαλκιδικής θα χρειαστεί προσοχή) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη δυτική Θράκη τη Θεσσαλία και τα νησιά του αν. Αιγαίου . Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην Εύβοια την δυτική κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, και τη βόρεια Πελοπόννησο. Βροχές θα εκδηλωθούν και στην περιοχή της Κρήτης με τη συνοδεία ηλεκτρικών . Ο καιρός από το βράδυ βέβαια θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη δυτική Θράκη. Η θερμοκρασία στους 29-30 βαθμούς ενώ οι άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι 3-4μπ. από βόρειες διευθύνσεις.

Στην Αττική την Κυριακή ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος . Από τις προμεσημβρινές ώρες όμως νεφώσεις θα αναπτυχθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικά καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού και στα νοτιοανατολικά ενώ βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία κοντά στους 30°C.

 

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

5-6-2017

 

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη σχεδόν τη χώρα με ηλιοφάνεια αρχικά στα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά όμως βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας και τοπικές βροχές στη δυτική Θράκη. Ο καιρός το απόγευμα θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ.

 

**Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού πέρα από τη Δευτέρα , ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται με κάποιες βροχές να απασχολούν τα βόρεια ηπειρωτικά μέχρι την Τρίτη. Από την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος άκρως καλοκαιρινός σε όλη τη χώρα . Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και προς την Τετάρτη θα ανέβει σημαντικά φτάνοντας και τους 34-36 βαθμού τοπικά σε περιοχές όπως τα Τρίκαλα και το Άργος.

 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό τριήμερο σε όλους να περάσετε υπέροχα ό,τι και αν κάνετε και προσεκτικά όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν!!

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση