Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 155 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Επιδεινώνεται εκ νέου ο καιρός - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τετάρτη 07 Ιουνίου 2017

Επιδεινώνεται εκ νέου ο καιρός - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τετάρτη 07 Ιουνίου 2017

cumulonimbus anvil


15 ημέρες πριν από το θερινό ηλιοστάσιο , ο καιρός δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να κρατάει τις αναμνήσεις του παρελθόντος και να τις φέρνει ξανά μπροστά μας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι (και δεν εννοούμε τα χιόνια). Φαίνεται ότι ο Ιούνιος τείνει να εξελιχθεί σε έναν αρκετά βροχερό μήνα με τις καλοκαιρινές μπόρες του και έτσι δείχνει πως θα συνεχιστεί μέχρι και την επόμενη εβδομάδα , όπου μάλιστα οι βοριάδες θα ρίξουν τη θερμοκρασία κατά 4-7 βαθμούς Κελσίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη παρούσα φάση ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά την Τετάρτη και την Πέμπτη , με βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές.


Αναλυτικά:

 

ellada-07-06-2017

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017


Αραιές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες , όπου στα νότια θα είναι περισσότερες και ίσως σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα.
Μέσα στις πρώτες μεσημβρινές ώρες , πυκνές νεφώσεις θα εμφανιστούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα , σε Πελοπόννησο - Στερεά Ελλάδα - Θεσσαλία - Ήπειρο και δυτική / ανατολική Μακεδονία και Θράκη και θα σημειωθουν βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές. Ενδεχομένως να σημειωθεί χαλαζόπτωση κυρίως σε Θεσσαλία - Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία και τη Πελοπόννησο.
Τη νύχτα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με τη μορφή διάσπαρτων καταιγίδων στα ηπειρωτικά τμήματα της Πελοποννήσου , της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας , ενώ παράλληλα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα δεχτούν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα.


Αττική:
Αρχικά αναμένονται αραιές νεφώσεις όπου μέσα στη διάρκεια της ημέρας και προς τις μεσημβρινες ώρες θα αρχίσουν σιγά σιγά να πυκνώνουν. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα καταστεί άστατος και αναμένονται βροχές τη νύχτα , όπως και σποραδικές καταιγίδες ανοιχτά του Σαρωνικού κόλπου ή και ενδότερα στα ηπειρωτικά τμήματα της Αττικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία από 20 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.



Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν μέχρι το μεσημέρι στη συμπρωτεύουσα. Το απόγευμα και τη νύχτα θα βρέξει σποραδικά ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες περιμετρικά του νομού.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση