Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 241 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Συνεχίζεται ο άστατος καιρός - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

906598 717408764967614 2259702506441965581 o

 

Συνεχίζεται και την Πέμπτη 8 Ιουνίου ο άστατος καιρός στη χώρα μας , με τις βροχές να διατηρούνται στο μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών περιοχών όπως και σποραδικές καταιγίδες τόσο στο Αιγαίο όσο και στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής - βόρειας και ανατολικής χώρας.

Από την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί στα περισσότερα τμήματα λόγω της εμφάνισης των βοριάδων με εξαίρεση τα ορεινά της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης , όπου θα συνεχιστούν πρόσκαιρα σποραδικές βροχές ή και καταιγίδες.

Αναλυτικά για την Πέμπτη 8 Ιουνίου:

ellada-08-06-2017

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος:
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα τις πρωινές ώρες. Θα επηρεαστούν οι περιοχές της Κρήτης , των Κυκλάδων , των Δωδεκανήσων και τμήματα της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα συνεχίσουν τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο.

Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά , μπόρες / καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν στη Πελοπόννησο , τη κεντρική Στερεά Ελλάδα , τη δυτική Θεσσαλία , την Ήπειρο , τη δυτική Μακεδονία και αρκετά τμήματα της κεντρικής / ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Διάσπαρτες βροχές ή και καταιγίδες θα επηρεάσουν και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εστιάζονται περισσότερο στο κεντρικό - βόρειο Αιγαίο , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη , ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν με ένταση έως 6 Μποφώρ. Στο Αιγαίο πέλαγος αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις και από τη νύχτα σε βόρειους - βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.


Αττική:
Άστατος καιρός με βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες , και πιθανότητα λίγων σποραδικών καταιγίδων κύριως ανοιχτά του Σαρωνικού / Ευβοϊκού κόλπου.
Σύντομη πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται λίγο πριν τις μεσημβρινές ώρες , ενώ αργότερα και μέσα στο μεσημέρι , νέφη αστάθειας θα εμφανιστούν γύρω από τους ορεινούς όγκους της βόρειας Αττικής και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες όπου δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές προς τις απογευματινές ώρες στα βόρεια - βορειοδυτικά / δυτικά τμήματα του νομού. Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός και εντός του λεκανοπεδίου όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας μέσα στο μεσημέρι ή και το απόγευμα.

Από τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Τη νύχτα και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου



Θεσσαλονίκη:
Νεφελώδης καιρός τις πρωινές ώρες με πιθανότητα λίγων σποραδικών βροχών. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθεί καταιγίδα εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και σποραδικά περιμετρικά του νομού. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να μετατοπίζονται ανατολικότερα.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ , με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα στα 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση