Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 129 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Προσωρινό καλοκαιρινό διάλειμμα μέχρι το Σάββατο-Βροχές και ισχυρές καταιγίδες από την Κυριακή με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού -Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 9-12/6/2017

Προσωρινό καλοκαιρινό διάλειμμα μέχρι το Σάββατο-Βροχές και ισχυρές καταιγίδες από την Κυριακή με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού -Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 9-12/6/2017

Ο καιρός συνεχίζει να μην εναρμονίζεται με την εποχή και επιμένει με βροχές και τις καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Προσωρινό καλοκαιρινό διάλειμμα θα έχουμε από αύριο μέχρι και την Κυριακή το πρωί. Από εκεί και πέρα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο κάτω από τα 1010hPa θα εισέλθει στον ελλαδικό χώρο και θα πάρει την τελική του θέση ΝΔ της Πελοποννήσου. Αυτό σε συνδυασμό με τις ψυχρές αέριες μάζες στα 500hPa έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες .''Βουτιά θα κάνει ο υδράργυρος έως 5-6°C ίσως και 7°C σε κάποιες περιοχές ''Το σκηνικό αυτό  θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη.

ζ45

 

Πιο αναλυτικά:

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

9-6-2017

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και αρκετή δόση ηλιοφάνειας. Τις μεσημβρινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην περιοχή της Θράκης ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και στην δυτική Στερεά με την εμφάνιση κάποιων ηλεκτρικών.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 29-30°C ενώ οι άνεμοι ενισχυμένοι βοριάδες κοντά στα 5-6bf.

 

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

10-6-2017

Ο καιρός το Σάββατο θα συνεχίσει το καλοκαιρινό του μοτίβο με την αστάθεια να είναι περιορισμένη. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή της Ηπείρου ενώ τοπικές βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στην περιοχή της δυτικής Στερεάς καθώς και στη Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με κάποιες τοπικές νεφώσεις μόνο στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι ενώ στο Καρπάθιο ισχυροί έως και 7bf.

 

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

11-6-2017

 

Την Κυριακή τις πρωϊνές ώρες ο καιρός θα είναι αρχικά καλός. Με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού, από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατακόρυφης ανάπτυξης και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ισχυρές αρχικά στη Θράκη και τη Μακεδονία. Μέχρι και το μεσημέρι το σύστημα καταιγίδων θα έχει επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας καθώς οι καταιγίδες θα επηρεάζουν την Θεσσαλία την δυτική και κεντρική Στερεά. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες οι βροχές θα επηρεάζουν πλέον και την ανατολική Στερεά(και την Αττική) καθώς και τη βόρεια Πελοπόννησο. Βροχές θα έχουμε και σε νησιωτικά τμήματα της χώρας μιας και βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου καθώς και στα νησιά του αν. Αιγαίου. Οι Κυκλάδες καθώς και η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν φαίνεται την Κυριακή να επηρεάζονται. Η θερμοκρασία από το απόγευμα και μετά με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών θα αρχίσει να πέφτει και η πτώση της θα γίνεται αισθητή. Μέχρι το μεσημέρι όμως ο υδράργυρος θα προλάβει να ανέβει και κοντά στους 30°C. Οι άνεμοι μέτριας έντασης από βόρειες διευθύνσεις κοντά στα 4-5bf στα ανοιχτά του Αιγαίου όμως καθώς και στο Καρπάθιο οι άνεμοι θα αγγίξουν και τα 7bf.

 

Αττική: Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες. Με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού και σε συνδυασμό και με την ''ψυχρή λίμνη'' που θα εγκατασταθεί στη χώρα μας θα αρχίσουν από το νωρίς το απόγευμα βροχές να εκδηλώνονται σε όλο το νομό από τα βόρεια πρώτα κατ΄' επέκταση και στον υπόλοιπο νομό. Οι βροχές μέχρι το βράδυ θα ενταθούν ενώ η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στα μεσαία και χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας θα πυροδοτήσουν την αστάθεια και ενδέχεται να εκδηλωθεί και καταιγίδα από τα βόρεια μέχρι τα κεντρικά και ανατολικότερα. Η θερμοκρασία στους 20..30°C από το απόγευμα όμως η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή.Οι άνεμοι  κοντά στα 3-4 μποφόρ αρχικά νοτιοανατολικοί ενώ από το απόγευμα και μετά θα γυρίσουν σε βοριάδες.

 

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

12-6-2017

Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τη Θράκη και τη Μακεδονία όπου εκεί ο καιρός θα αρχίσει μέσα στη μέρα σταδιακά να βελτιώνεται. Βροχές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ηπείρου , της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου. Οι βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα συνοδεύονται και από ηλεκτρικά . Οι βροχές θα είναι κατά τόπους έντονες. Βροχές θα σημειωθούν επίσης και στα νησιωτικά τμήματα της χώρας με έμφαση στα Επτάνησα (εκτός της Κέρκυρας) , τις Κυκλάδες, την δυτική Κρήτη και τα νησιά του αν. Αιγαίου(κυρίως η Χίος). Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό ενώ οι άνεμοι βοριάδες ισχυροί αφού στο Αιγαίο τοπικά θα αγγίξουν και τα 7-8bf.

 

**Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού , αυτός θα παραμείνει άστατος έως και την Τρίτη το απόγευμα με τις βροχές και τις καταιγίδες να παραμένουν στα ηπειρωτικά της χώρας. Από την Τρίτη το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα και από την Τετάρτη θα μπορούμε να μιλάμε ξανά για καλοκαιρινό άρωμα έχοντας μπει για τα καλά στο β' δεκαήμερο του Ιουνίου με τις θερμοκρασίες να φτάνουν ξανά στους 31-33°C ίσως και 34°C με καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!

 

Επιμέλεια:Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση