Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 170 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΤε, 27 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Το καλοκαίρι μας καλωσορίζει για τα καλά με θερμοκρασίες κοντά στους 38-39°C!!!- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23-25-6-2017

Το καλοκαίρι μας καλωσορίζει για τα καλά με θερμοκρασίες κοντά στους 38-39°C!!!- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23-25-6-2017

Όπως σας είχαμε γνωστοποιήσει ήδη από την αρχή της εβδομάδας το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά πλέον στη χώρα μας με καλές καιρικές συνθήκες, κάποια ψήγματα θερμικής  αστάθειας στα ηπειρωτικά γύρω από την Πίνδο τις μεσημβρινές ώρες και θερμοκρασίες άνω των 35-36°C σε όλα τα ηπειρωτικά!! Τοπικά ο υδράργυρος μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αγγίξει σε πολλές περιοχές τους 38-39°C και τοπικά και τους 40°C!! Αιτία των συνθηκών αυτών είναι η ανύψωση του Αζόρικου αντικυκλώνα από τη βόρεια Αφρική προς την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης που ανεβάζει τις θερμοκρασίες τόσο στα χαμηλά αλλά και μεσαία στρώματα της τροπόσφαιρας. Αυτό σε συνδυασμό με ένα πεδίο υψηλών πιέσεων στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και τη σχετική υψηλή υγρασία θα μετατρέψουν σε όχι και τόσο ευχάριστη την ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες αλλά και την προσεχή εβδομάδα.

η

Ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και μία πιθανότητα για κάποιους τοπικούς όμβρους στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 35-36°C ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

24-6-2017

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος και ιδιαίτερα ζεστός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από το μεσημέρι κάποιες τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην περιοχή της Ηπείρου και της ανατολικής Θράκης ενώ πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχών υπάρχει και για την περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές κοντά στους 35-37°C , όμως σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας όπως π.χ στα Τρίκαλα και στις Σέρρες ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39°C ίσως και τους 40°C!! Οι άνεμοι στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4-5 μποφόρ.

 

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

25-6-2017

Και την Κυριακή ο καιρός θα είναι πολύ ζεστός με τον καιρό να είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου αλλά και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες ελέω θερμικής αστάθειας. Κατά τα άλλα τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη δυτική Θράκη και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και στη ΝΔ Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία στους 37°C ενώ οι άνεμοι αμετάβλητοι στα 4-5bf από βόρειες διευθύνσεις.

 

 

*Για την επόμενη εβδομάδα τώρα ο καιρός θα συνεχίσει το ίδιο μοτίβο του με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 35-37°C , θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με τον ήλιο να είναι τις μεσημβρινές ώρες ανυπόφορος. Πρέπει να επισημάνουμε πως η κίνηση που θα πραγματοποιήσει ο Αζόρικος αντικυκλώνας σε συνδυασμό με τη γενικότερη κυκλοφορία στη Ευρώπη θα επηρεάσει κατά πολύ την Ελλάδα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα προς τα τέλη της εβδομάδας και το επόμενο Σ/Κ ο υδράργυρος να ανέβει επικίνδυνα μαρτυρώντας το πρώτο κύμα καύσωνα αφού οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια θα αγγίξουν τους 42-43°C !! Φαίνεται πως πλάστιγγα γέρνει πλέον και από τη δική μας μεριά αφού σειρά είχε πάρει για πάνω από δύο εβδομάδες η δυτική Ευρώπη με ακραίες θερμοκρασίες όπως στην Πορτογαλία που θρήνησε δεκάδες θύματα εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που προκλήθηκαν από ξηρικές καιταιγίδες, τις καταιγίδες αυτές οι οποίες οι κατακρημνίσεις τους δεν φτάνουν στο έδαφος καθώς εξατμίζονται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες ενώ η υγρασία των νεφών δεν ξεπερνάει το 50%. Οι ηλεκτρικές εκκενώσεις όμως μπορούν να δημιουργηθούν χωρίς κανένα εμπόδιο. Αυτό σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και το ανεμολογικό πεδίο πυροδότησε τρομακτικές πυρκαγιές. Ας ελπίσουμε όλα να κυλήσουν ομαλά στη χώρα μας τις προσεχείς ημέρες μιας και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι αρκετά μεγάλος. 

Τέλος από τις αρχές του μήνα Ιουλίου φαίνεται πως ο αντικυκλώνας υποχωρεί κάπως μιας και η ισχυρη κινηση του υποτροπικου αεροχειμαρρου , θα κατεβασει ψυχρες αεριες μαζες απο τη βορειοδυτικη Ευρωπη προς τα υπολοιπα τμηματα .Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πυροδότηση της αστάθειας στη χώρα σε συνδυασμό με κάποιο βαρομετρικό χαμηλό που με τα μέχρι στιγμής φαίνεται να δημιουργείται, θα δώσει βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Είναι ακόμα πολύ νωρίς και γι αυτό θα υπάρχει εκτενέστερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες. Ελπίζουμε σε πιο δροσερές ημέρες!!!

 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και καλά μπανάκια!!

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση